Bitva skvělého wrestlera proti knockoutové mašině. To nabídne víkendový duel mezi těžkotonážníky Blaydesem a Lewisem

Bitva skvělého wrestlera proti knockoutové mašině. To nabídne víkendový duel mezi těžkotonážníky Blaydesem a Lewisem zdroj: Profimedia

Blaydes chce ve víkendovém zápase proti KO rekordmanovi Lewisovi urvat vítězství za každou cenu a nebojí se použít svůj wrestling.

Týden se nám překlopil do druhé poloviny a tím se přiblížil také víkendový turnaj UFC Vegas 19. V něm se v hlavním zápase večera představí dvojka těžké váhy Curtis Blaydes proti žebříčkové čtyřce Derricku Lewisovi. Jedná se o odložený duel, který se měl původně odehrát už na konci listopadu.

Blaydes momentálně drží čtyři výhry v řadě. Za svoji kariéru odbojoval 17 zápasů a za tu dobu našel pouze jednoho jediného přemožitele, který ho ale dokázal porazit hned dvakrát. Tím dotyčným je vyzyvatel nadcházejícího březnového titulového zápasu Francis Ngannou, který Curtisovi pokaždé vystavil stopku pomocí TKO. I proto se americký bojovník nikdy nedostal na vyzyvatelskou pozici.

Blaydes se několikrát ukázal jako obstojný postojář, ale ve většině případů sází především na svůj dominantní wrestling a umlácení soupeřů na zemi. V duelu s Alexenderem Volkovem mu však okolo třetího kola začal docházet dech a proto se ho rozhodl na zemi jen kontrolovat, čímž si "uválel" vítězství na body. To plno fanoušků považovalo za silně neatraktivní a Blaydes sklidil kritiku i od šéfa UFC Dana Whitea.

I přes kritiku ale Blaydes nehodlá nic měnit ani v dalším zápase. V rozhovoru pro ESPN přiznal, že nejdůležitější pro něj jsou peníze za výhru. „Kdybych vyhrál úplně stejně, tak bych s tím byl spokojený. Byla by to další výhra a za ní bych dostal další prémii. Nevím, jestli to někoho zajímá, ale mám rodinu, kterou se snažím uživit.“

„Je mi jedno že chcete, abych riskoval bonus za výhru, který je 100 000 dolarů a bojoval v postoji s chlapem, který má příšerný wrestling. Prostě to neudělám. Dokud neubráníš všechny mé pokusy o takedown, tak se budu dál snažit s tebou zápasit. Musíš mě od toho odradit a já si nemyslím, že by se to Derrickovi povedlo.“

A pravdou je, že proti Lewisovi by byl postoj velký risk. Ze svých 24 výher totiž tento bijec ukončil údery před limitem hned 19 soupeřů. V nejtěžší váze UFC drží Derrick dokonce rekord za nejvyšší počet KO/TKO, kterých v rámci organizace zvládnul svým soupeřům darovat už v 11 případech. Naposledy takto sestřelil v srpnu na začátku druhého kola Alekseye Oleinika.

Lewis se sice snaží neustále zlepšovat i svou zem a je pravdou, že několik výher získal klasickým ground and pound (své by o tom mohl vyprávět také Viktor Pešta), ale pořád je mu nejbližší postoj, ve kterém rozdává opravdové bomby. Když k tomu přičteme jeho slabou obranu takedownů, tak se nelze divit, že Blaydes se nechce hnát s Lewisem do žádné větší přestřelky a rád by zápas přesunul na zem.

Je velice těžké slibovat, že tento duel bude atraktivní. Může být a nemusí. Rozhodovat o tom budou velice pravděpodobně první tři kola, protože oba borci ukázali, že nejsou zrovna stroje na kardio a druhou půlku pětikolových bitev většinou spíše protrpěli. Jak to nakonec dopadne se dozvíme už v noci ze soboty na neděli. Hlavní karta turnaje začíná ve 2 hodiny ráno a zápas Blaydese s Lewisem tak můžeme očekávat kolem 4. hodiny ranní.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články