Curtis Blaydes „uválel“ vítězství nad Alexanderem Volkovem a pokořil rekord

Curtis Blaydes „uválel“ vítězství nad Alexanderem Volkovem a pokořil rekord Curtis Blaydes dává úder Alexanderu Volkovovi. | zdroj: Profimedia

Zápas mezi americkým wrestlerem a ruským strikerem diktovaly takedowny.

Souboj Curtise „Razor“ Blaydese a Alexandera Volkova byl hlavním zápase na UFC Fight Night: Blaydes vs. Volkov.

Oba borci patří do první desítky žebříčku těžké váhy. Volkov je na sedmém místě a Blaydes okupuje čtvrtou příčku. Jejich styly jsou však naprosto odlišné. Zatímco Volkov je postojář a zkušený kickboxer s velice dobrou obranou proti takedownům, Blaydes je klasický wrestler s tvrdou zadní rukou, který se snaží své zápasy brát na zem a tam soupeře utlouct ostrými lokty.

Stejný plán měl Blaydes i tentokrát. Dokonce se s ním nijak netajil a před zápasem na svém twitteru svou taktiku prozradil:

„Pro vaši informaci, pokud doufáte, že uvidíte 25 minut postojářské války, tak byste se na hlavní zápas raději neměli dívat, protože mám v úmyslu zamést se svým soupeřem podlahu. Jen jsem si říkal, že bych vám to dal vědět dopředu.“

A jak Blaydes slíbil, tak i splnil (nebo aspoň tak trochu). Po pár jabech na Volkova vytáhl svůj double leg takedown a vzal jej na zem. Volkov se sice zvládl vyšplhat u klece nahoru, ale Blaydes jej přišpendlil ke kleci, dostal se mu na záda a začal mu tvrdými koleny okopávat levé stehno. Když se Volkov snažil postavit, Blaydes jej okamžitě hodil dolů a znovu jej okopával koleny.

Volkov vypadal bezradně a nevěděl, jak se z dominantního sevření Blaydse dostat. První kolo tak skončilo a sice nebylo nijak atraktivní, ale bylo účinné a Blaydes udělal svoji práci a kolo vyhrál aniž by cokoliv inkasoval.

Ve druhém kole začal Blaydes tvrdými háky na Volkova, kterého tím překvapil a ten tak schytal několik úderů na bradu. Po chvilce se Blaydes rozhodnul znovu pro svůj double leg takedown a znovu byl úspěšný. Nakonec se Volkov ocitl na zádech v guardu, s Blaydsem a jeho ostrými lokty nad ním. Blaydes sice nebyl moc aktivní, ale povedlo se mu dát Volkovovi několik tvrdých loktů. Blaydes se z guardu postavil, jen aby Volkova v posledních sekundách druhého kola dostal zpět na zem.

Ve třetím kole už bylo vidět, že Blaydes začíná být dost unavený a tentokrát mu trvalo několik pokusů, než dokázal vzít Volkova na zem. Volkov vypadal velice frustrovaně, ale Blaydes znovu neoplýval aktivitou a kromě pár lehčích úderů jej nijak neohrožoval. Na posledních pár sekund se sice Volkov dokázal postavit, ale nic moc se už nestalo.

Ve čtvrtém kole dal Volkov Blaydesovi pěkný frontkick na břicho, ale když se o to pokusil podruhé, Blaydes mu chytil nohu a vlezl na záda a začal s ním znovu házet. Vzal Volkova znovu na zem do guardu, ale opět nebyl aktivní a spíše se vydýchával. Rozhodčí Herb Dean zápas postavil na nahoru a Volkov se okamžitě pustil do ofenzívy. Viditelně unavenému Blaydesovi dal 2 dobré kolena, když se pokoušel o takedown, a sám jej natlačil na klec a dokonce se mu podařilo oplatit Blaydesovi jeho medicínu a vzal jej na zem.

V pátém kole už měl Blaydes problémy s rychlejším pohybem a hluboce oddychoval. A Volkov jej pronásledoval. Jeho údery byly precizní a tvrdé. Unavený Blaydes ale dokázal vzít Volkova znovu na zem a přišpendlil jej ke kleci. Vlezl mu na záda a nutil jej nést jeho váhu. Volkov se dokázal postavit a chtěl znovu zaútočit, ale Blaydes vymáčkl poslední síly a přišpendlil Volkova znovu ke kleci, kde už to do konce zápasu uválel.

Curtis Blaydes tak Alexandera Volkova porazil na jednomyslné rozhodnutí bodových rozhodčích, ale za svůj neatraktivní výkon a především za své chabé kardio si vysloužil kritiku.
Sám v rozhovoru nemohl popadnout dech a přiznal, že zápas byl těžší než čekal:

„Jsem unavený. Dostat Volkova na zem bylo mnohem těžší, než jsem myslel. Má velké, silné nohy. Když se dostanu na stehna a na nohy, obvykle jsem schopný to vyhrát, ale Volkov byl drsný. Je to opravdový bojovník.“

Blaydes navíc dokázal udělat nový rekord pro nejvíce takedownů v zápase těžké váhy v UFC, když Volkova dokázal na zem strhnout celkem 14 krát. Zároveň prodloužil další rekord, s celkovým počtem 57 takedownů v zápasech těžké váhy.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články