Válka v oktagonu! Josh Emmett se Shanem Burgosem předvedli v oktagonu úžasnou bitvu

Válka v oktagonu! Josh Emmett se Shanem Burgosem předvedli v oktagonu úžasnou bitvu Josh Emmet zasazuje Shanovi Burgosovi jeden ze svých granátů. | zdroj: Profimedia

Jsou zápasy večera a pak jsou opravdové oktagonové války. Emmett s Burgosem předvedli jeden z nejlepších soubojů dosavadního roku.

Osmý muž pérové váhy, Josh Emmett se ve svých 35 letech postavil mladému Shaneovi Burgosovi, který je v žebříčku na 10. místě. Oba borci jsou skvělí postojáři a tak se očekávala dobrá bitva. Realita ale překonala všechna očekávání.

Burgos začal Emmetta okamžitě tlačit a snažil se využít své výškové převahy a většího dosahu. Jenže Emmett mu okamžitě ukázal, že pokud bude tlačit, bude dostávat. První pravý hák ještě Burgos vyblokoval, ale levý hák našel Burgosovu bradu a Burgos jej určitě ucítil. Jenže místo toho, aby se Burgos stáhl, nepřestával ve svém tlaku.

V oktagonu se strhla neskutečná bitka. Emmett na Burgose házel všechny údery se stoprocentní silou a trefoval jimi Burgosovu bradu. Ten ale jakoby je ani nevnímal a pokračoval v pronásledování Emmetta. Zároveň mu začal zasazovat lowkicky a calfkicky a tyto Emmettovi určitě nechutnaly.

Emmett ale na oplátku rozdával Burgosovi neskutečné bomby v podobě svých levých a pravých háků, které by každého normálního soupeře knockoutovaly, ale Burgos jimi vždy prošel jakoby se jej to vůbec netýkalo.

O přestávce řekl Emmett ve svém rohu, že si hned na začátku prvního kola zranil koleno a opravdu tomu tak bylo. Jeho stabilita byla narušená a ve druhém kole už to šlo vidět. A přesně na zraněnou nohu se Shane Burgos zaměřil se svými lowkicky. Emmett se ale nevzdával a nepřestával Burgosovi vracet tvrdé údery.

Třetí kolo v tempu výbec nezmírnilo, spíše naopak. Emmett začal více tlačit a povedlo se mu Burgose srazit tvrdou levačkou se skvělým timingem na zem. Borci se dostali do guardu, kde Emmett rozdal několik dalších ran, ale zápas se po chvilce dostal zpátky na nohy.

Emmett trochu změnil taktiku a místo Burgosovy ocelové brady se zaměřil na jeho břicho a žebra. Přitom dostal nechtěný kop do rozkroku a chvilku to musel rozdýchávat.

Poté Josh Emmett znovu zasadil Burgosovi levý hák přímo na bradu a takovou bombu už nemohl Burgos ignorovat a šel k zemi. Emmett se na něj vrhl, ale Burgos se dokázal ubránit, odkopl Emmetta a znovu se dokázal postavit. Po několika dalších přestřelkách tato neuvěřitelná bitva skončila a o zápasu večera nemohlo být pochyb.

Josh Emmett vyhrál zaslouženě jednomyslně na body a ve svých 35 letech postupuje pérovou divizí nahoru, kde by mohl, pokud bude předvátdět takovéto výkony, vyzvat šampiona, který vzejde ze souboje Alexandera Volkanovskiho a Maxe Hollowaye. Shane Burgos sice prohrál, ale ukázal neuvěřitelné srdce a bradu a za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět.

V pozápasovém rozhovoru Emmett uvedl, že si skutečně zranil koleno: „Hned v prvním kole jsem si asi natrhl ACL (křížový vaz), bylo to strašně divné, neměl jsem v tom koleni žádnou stabilitu.“

„Všichni novináři mě odepisovali, že už jsem starý, že na to nemám, a že jenom svoji silou vítězství proti Burgosovi neurvu. Hádám, že síla ale tento večer přece jen vyhrála,“ usadil své pochybovače Josh Emmett.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články