Souboj mezi Blaydsem a Volkovem slibuje klasickou bitvu mezi wrestlerem a kickboxerem

Souboj mezi Blaydsem a Volkovem slibuje klasickou bitvu mezi wrestlerem a kickboxerem zdroj: Profimedia

Hlavní zápas večera na dalším turnaji UFC slibuje zajímavou bitvu mezi mistry svých disciplín.

UFC zítra pokračuje dalším turnajem, na kterém se v hlavním zápase utkají dvě těžké váhy. Současná trojka těžké váhy, Curtis "Razor" Blaydes, se v oktagonu utká s Alexanderem Volkovem. Ten je v žebříčku na sedmém místě a případná výhra by mu výrazně zlepšila pozici. Nicméně Blaydes je v zápase poměrně velkým favoritem.

 

Curtis Blaydes je silný a technický wrestler, který se ve většině zápasů snaží vzít soupeře na zem a tam je umlátit tvrdými údery a lokty. Ani jeho striking však není vůbec špatný. Jeho poslední zápas proti Junioru dos Santosovi, kterého Blaydes dokázal zdolat svými tvrdými pěstmi, byl ukázkou toho, že s Curtisovým postojem je třeba počítat.

Blaydes dokázal porazit taková jména jako Mark Hunt, Alistair Overeem, Junior Dos Santos nebo Alexey Oleynik. 10 krát vyhrál na KO a ze 16 zápasů prohrál pouze 2 krát a to pokaždé se svojí nemesis, Francisem Ngannou. Blaydes dostal Ngannoua docela smolně hned ve svém prvním zápase v UFC a prohrál s ním ve druhém kole když lékař nedovolil Blaydesovi pokračovat kvůli tržné ráně u oka. Druhý zápas mezi oběma borci trval jen jedno kolo, ve kterém rozjetý Ngannou vyhrál na TKO. I přes tyto dvě porážky, se Curtis Blaydes dokázal dostat až na třetí příčku v UFC žebříčku těžkých vah, hned za Ngannoua.

 

Alexander Volkov je rodákem z Ruska a v oktagonu se většinou snaží udržet zápas na nohou a využívat svého dlouhého dosahu a svého velice přesného strikingu. Volkov je s 38 zápasy zkušeným bojovníkem a i v UFC si dokázal zjednat respekt. Ze svých 6  zápasů v UFC prohrál pouze jeden, s Derrickem Lewisem, kdy poté, co skoro celý zápas vedl, jej „The Black Beast“ na konci zápasu knockoutoval. Mezi Volkovovy cenné skalpy patří určitě Roy Nelson, Stefan Struve i bývalý šampion Fabricio Werdum, kterého Volkov knockoutoval ve čtvrtém kole.

 Volkov je se svými 201 centimetry o 8 centimetrů vyšší než Blaydes, ale to v zápase pravděpodobně nebude hrát takovou roli. Navíc když Blaydes dokáže zkracovat vzdálenost velice rychle.

Zápas tak bude pravděpodobně klasickým soubojem mezi wrestlerem s tvrdými pěstmi a strikerem s přesnými údery a kopy. Jestli se bude Blaydesovi dařit brát Volkova na zem, nebo jestli bude Volkov úspěšný se svými přesnými údery a kontrolou vzdálenosti, to se dozvíme už v neděli brzy ráno.

Hlavní karta turnaje UFC Fight Night: Blaydes vs. Volkov začíná už v neděli ráno od 2 hodin. Hlavní zápas tak bude k vidění pravděpodobně někdy kolem 4 hodin ráno.

Zdroje:  Wikipedia , Youtube - full reptile

Nejnovější články