Greg Hardy v Moskvě podlehl domácímu Volkovovi

Greg Hardy v Moskvě podlehl domácímu Volkovovi zdroj: Profimedia

Americký zápasník s mizernou reputací nestačil na odměřeného Rusa

Kdybychom řekli, že Greg Hardy nepatří k nejoblíbenějším personám světa MMA, jednalo by se o značný eufemismus. Jako by nestačilo, že se jeho jméno spojuje s domácím násilím, těžko se chápe i exces, který předvedl minule v oktagonu, když v přestávce mezi koly používal inhalátor. Za což mu nakonec bylo anulováno vítězství nad Benem Sosolim.

V UFC se mu zatím celkem dařilo, sice se jednou nechal diskvalifikovat kvůli nepovolenému úderu kolenem, jinak však vyhrával. Bylo ale také možné zaslechnout názory, že to bylo hlavně díky tomu, že prostě nedostal pořádného soupeře. Tím se v Moskvě stal ruský veterán Alexander Volkov.

Zápas v těžké váze měl zvláštní náboj. Ukáže Hardy konečně, že do UFC opravdu patří? Nebo bublina s jistou dávkou zadostiučinění splaskne?

První kolo nabídlo vyrovnané klání v postoji. Volkov byl spíše opatrnější a vyčkával, ale trpělivost oproti očekávání projevil i Hardy, od kterého jsme zvyklí vídat nástupy do parního válce od prvních vteřin boje. To se tentokrát nekonalo, ačkoliv za to dost možná mohla Hardyho zraněná pravačka, kterou zmiňoval v přestávce mezi koly. Co a kde s ní provedl, už ale nedodal. Nejspíš šlo o moment, kdy vykryl Volkovův vysoký kop zápěstím a ruka nevydržela.

Alexander Volkov - Greg Hardy Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

I přesto ale dokázal být Rusovi relativně rovnocenným soupeřem po celé druhé kolo. I ve třetím byla k vidění poměrně opatrná, taktická výměna ran - žádné zuřivé přívaly bojového hněvu. Na druhou stranu, Volkov nic takového nepotřeboval a neměl proč se pouštět do rizika. Jeho útoky byly o něco přesnější, o něco účinnější. Sice se jednalo o verdikt sudích a ne o drtivou vypínačku, jakou mu, ruku na srdce, dost diváků MMA přeje, ale Hardy v Moskvě padl. 30-27 od všech tří rozhodčích. 

Vítěz: Alexander Volkov na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články