Moskva se chystá na bitvu "Draga" Volkova se zlým americkým hochem Hardym

Moskva se chystá na bitvu "Draga" Volkova se zlým americkým hochem Hardym zdroj: Profimedia

Moskevský turnaj UFC nabídne hned několik špičkových zápasů včetně nadupaného duelu těžkých vah.

Stephens magomedsharipov Jeremy Stephens - Zabit Magomedsharipov | zdroj: Profimedia

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar

Hlavní zápas moskevského turnaje představí borce, kteří jen těžko hledají soupeře. Zabit je další rodák z Dagestánu, který celý život obětoval zápasení. Na svém kontě má 7 ukončení na submission a 6 knockoutů. V zápasech již využil Kneebar, Anaconda Choke či Guillotine Choke, téměř všechny možné myslitelné submise. Český zápasník Jaroslav Pokorný kdysi řekl, že Zabit bude novým šampionem pérové váhy. Ve své kariéře zatím nepoznal bojovníka těch nejvyšších kvalit, výhra nad Jeremy Stephensem byl velmi kontroverzní. Magomedsharipov je momentálně pětka divize a další vítězství může přinést brzkou titulovou šanci.

Calvin Kattar přezdívaný Bostonský finišér dostává své přezdívce. 9 soupeřů ukončil tvrdým KO a celkově má bilanci 20-3. 15 minut trápil Andre Filiho, ukončil Shana Burgose a v posledním zápase i hvězdného Ricarda Lamase, který schytal tvrdé KO v prvním kole. Kattar má obdobný problém jako Zabit – málokdo s ním vstoupí do Oktagonu. Bostonský finišér je na jedenáctém místě žebříčku a případné vítězství posune Američana hodně dopředu. Máme se na co těšit!

Alexander Volkov vs. Greg Hardy

Velmi diskutovaný hlavní předzápas. Dle mnohých si Greg Hardy nezaslouží tak vysoko postavený duel. Hardy je v UFC velmi protěžovaný a až nyní narazí na pořádnou zkoušku. Bývalý úspěšný hráč amerického fotbalu ukončil pět soupeřů před limitem, na diskvalifikaci prohrál duel s Allenem Crowderem, když zaútočil zakázaným kolenem. Hvězdou ve špatném slova smyslu se stal v říjnu, kdy během přestávky mezi koly použil inhalátor na podporu dýchání. Tento postup je samozřejmě zakázaný a zápas byl později prohlášen za „no contest“ tedy bez výsledku. Případné vítězství nad ruským soupeřem posune Hardyho mezi titulové vyzývatele těžké váhy.

Saša Volkov, přezdívaný Drago, je dvoumetrový ruský boxer, který dvacet soupeřů ukončil tvrdým KO. Prošel největšími světovými organizacemi, porazil slovenského miláčka Atillu Végha a do UFC vtrhl se čtyřmi vítězstvími v zádech. Porazil Timothy Johnsona, Roye Nelsona, Struveho a Werduma až narazil na Derricka Lewise. Volkov celý zápas dominoval, Lewis měl chvílemi problém stát na nohou. Volkov si myslel, že dokráčí k hladkému vítězství, ale Lewis byl proti. Pět vteřin před koncem Volkova ukončil a vrátil ruského medvěda zpátky na zem. V sobotním duelu bude Volkov velkým favoritem a čeká se, že ukončí zápas před limitem.   

Zelim Imadaev vs. Danny Roberts

Druhý duel welterových vah. Zelim Imadaev je mladý moskevský rodák s bilancí 8-1. Všech osm soupeřů ukončil před limitem, což je známka obrovské výbušnosti a síly. Jméno si udělal především na turnajích Fight Night Global, první porážku okusil na turnaji UFC 236, kdy prohrál na body s Maxem Griffinem. Pro běžného fanouška je Imadaev velkou neznámou, ale v Rusku může být v budoucnu velkou hvězdou.

Do modrého rohu nastoupí ostřílený britský bojovník Danny Roberts. Rodák z Liverpoolu působí v UFC čtyři roky a připsal pět vítězství a 4 porážky. Nad jeho síly byl populární Mike Perry či Nordine Taleb. Robets je komplexní zápasník se sedmi knockouty, pěti submisemi a čtyřmi vítězstvími na body.

Khadis Ibragimov vs. Ed Herman

Třetí zápas hlavní karty obstará generační souboj polotěžkých vah. Khadis Ibragimov je čtyřiadvacetiletý rodák z Petrohradu, který se pyšní bilancí 8-1. Jde o komplexního bojovníka, který pět soupeřů ukončil před limitem a třikrát zvítězil na body. Předvedl se především v organizaci M-1 a v letošním roce si odbyl premiéru v UFC. Odešel poražen a nyní chce znovu naskočit na vítěznou vlnu.

Ed Herman je veterán, který odzápasil osmatřicet profesionálních zápasů. 13 soupeřů utáhl na submission a právě boj na zemi, patří mezi největší zbraně zkušeného bojovníka. Ve své kariéře potkal Demiana Maiu, Jacare Souzu, Dereka Brunsona či Nikitu Krylova, což je celkem slušný seznam soupeřů. V devětatřiceti letech je na sklonku své kariéry a ukončit talentovaného Rusa, na jeho domácí půdě, může být skvělou tečkou v dlouhé kariéře.

Ramazan Emeev vs. Anthony Rocco Martin

Na hlavní kartu se dostal souboj dvou zkušených welterových vah. Ramazan Emeev je další dagestánský zápasník, který nastoupí s bilancí 18-3. Člen American Top Teamu ukončil deset soupeřů před limitem a 8 přetlačil bodovým rozhodnutím. Úspěchy sbíral v ruské organizaci M-1 než přestoupil do UFC a v roce 2017 si připsal premiérové vítězství nad Samem Alveym. Emmev se veze na šňůře sedmi vyhraných duelů a touží připsat čtvrté vítězství v nejlepší světové organizaci.

Rocco Martin, rodák z Illinois je ostřílený harcovník, který v UFC zvládl již 13 duelů. Porazil například Johnny Case, Jake Matthewse či Sergia Moarese. V posledním duelu nestačil na legendu bojových sportů Demiana Maiu. Martin většinu soubojů ukončuje na submission (9 ukončení), připsal si jediné KO, skvělým high kickem ukončil Ryana LaFlerea. Můžeme očekávat vyrovnaný duel, který nemá většího favorita.   

Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu

Hlavní kartu začnou borci v polotěžké váze. Lze očekávat tvrdou bitvu, která neskončí bodovým rozhodnutím. Klidson Abreu je brazilský jiu-jitsu mistr, který deset soupeřů utáhl na submission a čtyři ukončil KO. Zaznamenal pouze tři porážky a s bilancí 15-3 nastoupí ke svému třetímu zápasu pod křídly UFC. Brazilec bude chtít zápas přesunout na zem, kde zkusí využít svou oblíbenou techniku Rear-Naked-Choke, kterou dokázal ukončit šest soupeřů.

Soupeřem bude neporažený rodák z Machačkaly Shamil Gamzatov. Dagestánský původ předvídá, že Gamzatov bude skvělý bojovník v ruském combat sambu. Ve své kariéře ukončil pět soupeřů na KO a stejný počet utáhl na submission. Zápasil v menších ruských organizacích, zúčastnil se turnaje ACB a ve svých devětadvaceti letech si odbyde premiéru v UFC na domácí půdě v Rusku.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články