Pekelný stroj jménem Blaydes nedal dos Santosovi žádnou šanci

Pekelný stroj jménem Blaydes nedal dos Santosovi žádnou šanci Curtis Blaydes | zdroj: Profimedia

Curtis Blaydes se na dos Santose skvěle připravil a ve druhém kole mu uštědřil těžké TKO. 

Těžká váha a hlavní zápas večera. Brazilec Junior dos Santos do dnešního fightu nastoupil jako čtyřka ve svojí váhové divizi. Bývalý šampion je především znamenitým boxerem se skvělou prací nohou a i přesto, že ho v posledním zápase po minutě a pár vteřinách Francis Ngannou, je JDS stále schopný ukázat velkou show.

Curtis Blaydes vcházel do oktagonu jako číslo tři. Sice měl v UFC odbojováno méně zápasu než jeho dnešní soupeř, ale z posledních osmi zápasů nasbíral hned sedm výher. Jedinou prohru mu shodou okolností uštědřil také Ngannou. Jedná se o bývalého skvělého řeckořímského zápasníka a svůj wrestling velice dobře využívá i v MMA.

A aktivnějším byl hned od počátku Blaydes, který nejdřív vyslal slušný low kick a pak si z rozběhu sahal pro single leg. To mu ale nevyšlo a tak se vrátil zpět k nízkým kopům. Dos Santos působil velice těžkopádným dojmem a spíše se občas pokusil o nějaký výpad, kterým ale vůbec netrefil. Blaydes se znovu pokusil o takedown, ale opět neúspěšně. Ke konci kola už dos Santos trochu zrychlil a více se otevřel, takže jsme mohli vidět několik zajímavých výměn z obou stran, které ale nebyly nikterak fatální.

Druhou část zahájil Blaydes skvělým kontrem, když trefil tvrdou pravou zadní, která byla předzvěstí následujících chvil. Po minutě totiž dos Santosovi přistály na hlavu z obou dvou stran velice tvrdé háky, po kterých následovalo koleno. Blaydes rozjel neskutečný "tanec smrti" a bušil u pletiva do svého soupeře hlava nehlava. Dos Santos se nezmohl vůbec na nic a rozhodčí čekal jen okamžik než zápas po minutě a sedmi vteřinách druhého kola ukončil ve prospěch Curtise Blaydese. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články