Chiesa na zemi opět nezklamal a bere vítězství

Chiesa na zemi opět nezklamal a bere vítězství Michael Chiesa | zdroj: Profimedia

V souboji mezi Chiesou a Rafaelem dos Anjosem převládal velice kvalitní souboj na zemi, ve kterém byl lepší prvně jmenovaný. 

Welterová váha a co-main event. Rafael dos Anjos je bývalým šampionem v lehké váze a veteránem v UFC. Ve svojí kariéře už potkal v oktagonu plno velkých jmen a těsně mu vinou zranění utekl souboj s Conorem McGregorem. Po přestupu do welteru střídá prohry s výhrami, naposledy podlehl na body Leonu Edwardsovi. Jedná se o skvělého strikera, který ale perfektně ovládá také takedowny.

Michael Chiesa postoupil o váhu výše ze zdravotních důvodů a ve welteru má odbojované dva zápasy a oba dva vítězné. Nejdříve dokázal ve druhém kole submisí pokořit Carlose Condita a naposledy na body Diega Sancheze. Chiesa je především excelentním zemařem, hned jedenáct duelů ze šestnácti výher urval právě v horizontální poloze.

Po protaktizované první minutě se odhodlal Chiesa ke kombinaci ze které plynule přešel do pokusu o takedown, který se mu ale úplně nevyvedl. Dostal se však alespoň dos Anjosovi na záda a znovu se ho snažil strhnout na zem, což se mu po třiceti sekundách urputného zápolení podařilo, a okamžitě svého soupeře zamkl do trianglu a sápal se mu po krku. Dos Anjos ale předvedl nádhernou obranu, odolal všem pokusům o škrcení a nakonec vrátil souboj do postoje. 

Chiesa hned na začátku druhého kola inkasoval při dalším z pokusů o takedown nepříjemné koleno na hlavu a bylo vidět, že začíná být trochu vyšťavený, takže poté, co mu dos Anjos poslal štiplavý low kick na pravou nohu, přesel raději do klinče. V tom borci dlouho nevydrželi a hned po uvolnění přidal dos Anjos dva nepříjemné calf kicky a opět na pravou nohu. Chiesu v této rundě bodově nakonec zachránilo několik povedených strhů. 

Celé třetí kolo se odehrálo na zemi, protože Chiesovi vyšel další z mnoha takedownů. Po krátké přetahované byl ale paradoxně v lepší pozici dos Anjos, který se pokusem o heel hook pověsil oponentovi nad pravé koleno a držel se v této pozici téměř dvě minuty. Leč marně. Chiesa se zvládl ubránit a ještě se snažil dostat do top mountu, což se mu nakonec nepodařilo, ale pár úderů mezitím rozdal. Zápas ukončil až časový limit a rozhodčí nakonec zvolili jako jednoznačného bodového vítěze (30-27, 29-28, 29-28) Chiesu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články