Brazilec Colares nastoupil za zvuků hymny a předvedl absurdní odolnost

Brazilec Colares nastoupil za zvuků hymny a předvedl absurdní odolnost zdroj: Profimedia

Totální outsider si získal publikum prostě tím, jak odmítal padnout.

Souboj Američana Jacksona s Brazilcem Colaresem se zdál být jasný od začátku. Velmi talentovaný Jackson byl masivním favoritem a i když Colares působil sebevědomě, přítomné spíše zaujal fakt, že Jackson nastoupil na Whitney Houston a Colares netradičně na tóny brazilské hymny. Ta mu ale, zdá se, dodala neskutečnou odolnost.

Již brzy v prvním kole bylo vidět, proč je Montel Jackson takovým favoritem. Technicky Colarese rozebíral a i když se ten snažil, měl problémy najít skulinu v soupeřově ofenzivě. Američan střídal skvělý klinč s podařenými strhy a kombinacemi a přebíral kontrolu nad zápasem. Jediný prostor, kde měl Brazilec lepší vyhlídky byl boj na zemi, kde zahnal Jacksona z dominantní pozice pokusy o submisi.

Na konci prvního kola ovšem Jackson rozjel brutální kombinaci asi patnácti úderů a všichni čekali, kdy Brazilec padne a nebo rozhodčí zápas ukončí. I když se ale Colares potácel na pletivu a protivník si z něj dělal boxovací pytel, odmítal se vzdát vědomí a zápasu a vydržel do konce prvního kola. Do svého rohu se odpotácel zjevně destabilizovaný údery do hlavy, ale stále s lehce nepřítomným úsměvem.

V druhém kole začal Brazilec agresivně a dostalo se mu za to tvrdé rány na bradu a další série ran, po níž jej soupeř dostal na zem. I to ale Colares vydržel a následně se mu podařilo při soupeřově takedownu nasadit gilotinu a na chvíli Montela zbrzdit a ohrozit. Jakmile se ale z ohrožení dostal, opakoval se scénář. Lokty, háky, strhy, Brazilec udivoval tím, kolik toho dokázal snést a Montel začínal být viditelně frustrovaný nelidskou odolností svého soupeře. Bylo jasné, že Jakcson vede na body s velkým rozdílem, minimálně 20-16, ale Colares už získal na svou stranu publikum i komentátory, kteří začali řešit, jak by mohl v třetím kole uspět.

Do něj nastoupil zřetelně potlučený a unavený Brazilec energicky a myslím, že nikdo nechtěl být na Jacksonově místě. Vystřílel to nejlepší, co měl v zásobě a jeho protivník prostě odmítal jít k zemi. Klinč sice Jacksonovi vyhrával zápas na body, ale znatelně zpomaloval a i když bylo jasné, že Colares jede jen na výpary, pořád hrozil, že se chytne nějaká jeho submise. Ke konci se mu podařilo nasadit další gilotinu, milovníci nepravděpodobných konců jásali, ale Američan se z nebezpečí v poklidu dostal a zápas dovedl do vítězného konce. Samotný příběh zápasu ale vyprávěl výraz obou bojovníků po konečné siréně – Colares se smál a Jackson vyčerpaně plakal štěstím, že už je konec.

Vítěz – Montel Jackson na body (30-26)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články