Alexander Volkanovski se chce v budoucnu přesunout do lehké divize a vyzvat Khabiba Nurmagomedova

Alexander Volkanovski se chce v budoucnu přesunout do lehké divize a vyzvat Khabiba Nurmagomedova zdroj: Profimedia

První australský šampion Alexander Volkanovski má smělé plány a chce za sebou nechat stopu i v lehké váze.

Alexander Volkanovski před půl rokem získal titul šampiona pérové váhy proti jednomu z nejdominantnějších šampionů, Maxu Hollowayovi. Skvěle zvolenou taktikou, kdy Maxovi nejdříve rozkopal přední nohu a poté jej začal přebíjet i boxerskými výměnami, si zajistil vítězství a už 15. července bude na UFC 251 obhajovat svůj šampionský pás v odvetném zápase proti Maxovi.

holloway volkanovski Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Volkanovski se ale nechce smířit s podrobením jen pérové divize a pomalu se začíná zaměřovat i na lehkou divizi, konkrétně na šampiona Khabiba Nurmagomedova.

„Nemám rád, když se lidi derou i do jiných divizí, ale bojovat s Khabibem je určitě zajímavá možnost. Právě teď musím obhájit svůj pás a pak proti mně bude ještě další vyzyvatel číslo jedno. Ale na začátku příštího roku, pokud by byla nějaká nabídka, tak bych to musel vzít. Ten zápas se mi líbí,“ řekl Volkanovsi serveru theScore.

"Khabib je jeden z nejlepších bojovníků vůbec, mám k němu obrovský respekt,“ pokračoval Volkanovski. „Ale hodně, opravdu hodně těžko mně někdo dokáže udržet na zemi. Očividně nejsem hloupý, mám skvělou vytrvalost. Jsem jako utržený ze řetězu, když se mě někdo snaží udržet na zemi. Je to skoro nemožné. Nemám nic než respekt ke všem bojovníkům, kteří jsou v UFC, ale každý z nás se snaží něco dokázat. A jednou bych chtěl něco dokázat taky v lehké divizi."

Alexander Volkanovski sice momentálně zápasí v pérové váze (do 66 kg), ale v době kdy hrál profesionálně rugby, vážil i přes 90 kg, takže přechod o váhu výš by pro něj asi nebyl takový nezvyk. Sice není nejvyšším zápasníkem, ale je neobyčejně silný a udržet jej na zemi by skutečně mohla být výzva i pro Khabiba.

Na toho se teď ale stojí docela dlouhá fronta. Přednostní právo na zářez na současného šampiona má čerstvý prozatímní šampion Justin Gaethje, který má s Khabibem naplánovaný duel na 19. září.

Do hry by také mohl promluvit Conor McGregor, pokud by jej přestalo bavit důchodcování, nebo i Dan Hooker, pokud by porazil Dustina Poiriera, se kterým se utká za týden, 27. června.

Zdroje:  mmafighting.com , thescore.com

Nejnovější články