MMA není jen o trashtalku. Max Holloway ukázal, proč je tak milovaným bojovníkem

MMA není jen o trashtalku. Max Holloway ukázal, proč je tak milovaným bojovníkem Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Max Holloway umí nejen vyhrávat, ale i prohrávat. Na nic se nevymlouval a ještě pochválil svého soupeře.

 

V sobotu přišel Max Holloway o svůj titul šampiona pérové váhy. Hawaian tělem i duší a jeden z nejdominantnějších šampionů pérové váhy v historii prohrál souboj o titul s Alexandrem Volkanovskim, který si tak nasadil pomyslnou korunu krále pérové váhy. Zápas to byl krásný, oba bojovníci měli své okamžiky, ale Volkanovski předvedl dominantní výkon, když svými silnými lowkicky a calfkicky odzbrojil Hollowaye a zaslouženě vyhrál.

Na Maxovi bylo vidět zklamání, ale prohru vzal jako šampion a na svém instagramu vyzdvihl charakter Volkanovskiho: „Byl ochotný bojovat pro mezitimní pás. Kdyby nemohl bojovat se mnou, byl ochotný bojovat s kýmkoliv, dokonce i s bojovníky, kteří jsou v žebříčku pod ním. Když jsi šampion, každý je pod tebou, takže Alex nesl váhu toho pásu ještě předtím, než mu jej Dana [White] obmotal kolem pasu. Jsem šťastný za Alexe a Emmu a jejich dcery a Austrálii. Stejný oceán, jiné vlny. Uvidíme se zase.“

Max tímto výrokem dokazuje, že v MMA nemusí bojovník urážet každého svého soupeře, aby zaujal diváka. Jeho slova měla obrovský impakt a k jeho charakteru mu gratulovala spousta osobností.

Novinář pro MMA Junkie, Mike Bohn jeho slova komentoval: „Nejvznešenější chlap v téhle hře. Prohry nejsou prohrami, pokud je zvládneš takhle“.

Je asi jen málo fanoušků, kteří by usměvavého Hawaiana neměli rádi a nepřáli mu úspěch. Dokonce i Dana White se nechal slyšet, že Holloway dostane proti Volkanovskému druhou šanci a že rematch v Austrálii se brzy uskuteční.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články