Veterán Jim Miller profesorsky vyškolil Robertse a vyhrál na submisi v prvním kole

Veterán Jim Miller profesorsky vyškolil Robertse a vyhrál na submisi v prvním kole zdroj: Profimedia

Jim Miller ukázal, že ho nikdo nemůže odepisovat a Roosevelta Robertse ukončil na armbar.

Bojovník UFC Jim Miller (32-14) má za sebou bohatou zápasnickou kariéru. V jeden čas byl dokonce na špičce lehké váhy a byl velice blízko souboji o titul. Jeho zápasy jsou vždy atraktivní a Jim do nich dává všechno. Jeho nejsilnější stránkou je především jeho skvělé jiu-jitsu, kterým v minulosti dokázal ukončit nespočet soupeřů.

Miller je ve svých 36 letech držitelem několika bonusů za zápasy, výkony i submise večera a je rekordmanem v počtu vyhraných zápasů v lehké váze v UFC (19) a vyrovnal se Donaldovi Cerronemu v nejvyšším počtu odbojovaných zápasů v UFC (32).

Jeho soupeřem byl Roosevelt Roberts, který do zápasu nastupoval s velkám sebevědomím. Ve svých 26 letech měl působivý rekord 10 výher a pouhé jedné porážky a chystal se svoji sérii výher rozšířit i v zápase proti Millerovi.

To se mu ale nepovedlo. Hned v úvodním okamžiku mu totiž Jim Miller po kopnutém lowckicku chytil nohu a vzal jej do hlubokých vod svého světa jiu-jitsu. Usídlil se v half-guardu a když se chtěl Roberts zvednout, omotal se kolem jeho ruky a začal páčit. Roberts ze začátku zvolil dobrou obranu, zaklekl na Millera plnou vahou, ale pak mu začal dávat hammerfisty a trochu se nadlehčil. To byl pro Millera jasný signál pořádně zabrat a začít ruku lámat. O okamžik později už Roberts křičel „tap, tap, tap,“ a Miller tak vyhrál své 18. vítězství na submisi a získal do své sbírky další bonus za výkon večera.

V tomto zápase tak zvítězily zkušenosti nad dravým mládím a bylo dobré vidět Jima Millera zase zpátky na vítězné vlně.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články