Lewis je kritizován za to, že mlátil bezvládné tělo soupeře. "Nebyla to moje chyba," hájí se americký hromotluk

Lewis je kritizován za to, že mlátil bezvládné tělo soupeře. "Nebyla to moje chyba," hájí se americký hromotluk Rozhodčí Herb Dean odtrhává Derricka Lewise od bezvládného Curtise Blaydese. | zdroj: Getty Images

Derrick Lewis dorovnal historický milník v počtu KO, ale také se nevyhnul kritice. 

Pro Derricka Lewise byl víkendový turnaj UFC Vegas 19 velice povedeným. Brutálním zvedákem sestřelil dvojku těžké váhy Curtise Blaydese, čímž zvýšil svůj počet knokautů v organizaci na dvanáct. Překonal tím svůj vlastní rekord v nejtěžší váhové kategorii a zároveň dorovnal historický zápis Vitora Belforta, který v UFC drží nejvíce KO napříč všemi třídami.

Že tento zápas skončí takto jednoznačným Lewisovým vítězstvím by ale po prvním kole tipoval málokdo. „Black Beast,“ jak je Derrick přezdívaný, působil znuděným a ospalým dojmem a trochu to vypadalo, že vůbec nechce v oktagonu být. To si nedokázal vysvětlit ani sám bojovník, který popsal své pocity na pozápasové tiskové konferenci.

„Opravdu jsem se nemohl nějak probudit,“ řekl Lewis. „Bylo to tak už v zákulisí, při cestě do klece a v prvním i druhém kole. Moje tělo se nechtělo probudit. Vůbec nevím proč. Dnes jsem prostě neměl potřebnou energii.“

„V prvním kole jsem chtěl být výbušnější, ale nějak jsem nedokázal zapálit doutnák. Ale pořád jsem čekal, až Blaydes půjde pro takedown. Nezajímalo mě nic jiného. Jen jsem čekal až po mně skočí. Chtěl jsem mu tam dát zvedák nebo koleno. Věděl jsem, že to přijde.“

Blaydes se Lewisovi otevřel pokusem o takedown po dvou minutách druhého kola a "Black Beast" toho tvrdým zvedákem náležitě využil. Naprostý a nekompromisní vypínák, po kterém se tajil dech. Tím to však neskončilo a následoval moment, který u protivníkova týmu i u některých fanoušků vzbudil nevoli a některým to dokonce pokazilo dojem z celého zápasu.

Lewis se totiž po brutálním zvedáku ještě vrhl na bezvládné Blaydesovo tělo a stačil mu vyslat dva opravdu tvrdé údery na hlavu, než ho rozhodčí Herb Dean od soupeře odtlačil. Pro mnoho lidí se už jednalo o zbytečné násilí, které mohlo vést k nějakému těžšímu zranění. Dost hlasitě proti tomu protestoval také Blaydesův roh. Derrick si však stojí za tím, že udělal vše tak, jak měl.

„Jeho trenéři na mě křičeli, že to, co jsem udělal, byla sviňárna,“ prozradil Lewis. „Ale já jim odpovídal, že to nebyla moje chyba, ale chyba Herba Deana. Já prostě budu bojovat do chvíle, dokud mě rozhodčí neodtlačí a neřekne stop. Tak je to s každým. Stejná věc se mohla stát mně. Prostě budu bojovat, dokud rozhodčí neřekne stop."

"Neumím se jen tak zastavit. Vím, že to někteří bojovníci dokážou, ale já ne. Vždy mě musí odtlačit rozhodčí, protože nikdy nevíte, co se stane. Může se stát cokoliv. Může se proměnit na „Undertakera“ (narážka na slavného wrestlera z WWE – pozn. red.), všechny ty rány absorbovat a znovu se posadit. Musím pokračovat, dokud mi neřekne rozhodčí, abych se uklidnil.“

I přes tento kontroverzní moment Lewis ukázal, že patří stále k nejnebezpečnějším ranařům těžké váhy UFC. Nyní by měl podle všeho vystřídat Blaydese na druhé příčce žebříčku, což by mu do příštího zápasu mělo dát příslib nějakého bojovníka z absolutní špičky. On sám by nejraději bojoval s Jonem Jonesem nebo nynějším šampionem Stipem Miocicem.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články