Daukaus dal legendárnímu Oleinikovi necelé dvě minuty a pak ho utloukl

Daukaus dal legendárnímu Oleinikovi necelé dvě minuty a pak ho utloukl Chris Daukaus - Alexey Oleynik | zdroj: Getty Images

Chris Daukaus si připsal další ukončení v prvním kole. Tentokráte to odnesl veterán Alexey Oleinik.

Těžká váha. Alexey Oleinik patří k opravdovým veteránům MMA a ve 43 letech stále aktivně bojuje. V poslední době už ale tomuto králi submisí trochu dochází dech a před dnešním večerem evidoval z posledních pěti zápasů tři prohry, které ho odsunuly na desáté místo žebříčku. Hlavním cílem pro ukrajinského bojovníka proto bylo zastavit tento nepříjemný posun dolů.

V cestě mu ale stál nepříjemný soupeř. Chris Daukaus je v UFC sice stále považovaný za nováčka, ale jeho statistiky okamžitě napoví, proč se do nejslavnější organizace na světě dostal. Z deseti výher, které do dnešního večera držel, hned devět urval pomocí KO/ TKO a většinu z nich zvládl už v prvním kole. I proto tento americký fighter dostal šanci poprvé bojovat na hlavní kartě.

Oleinik si byl těchto čísel dobře vědom a chtěl hned na začátku zápasu udělat přítrž jakýmkoliv přestřelkám a svého soupeře poměrně rychle svázal do klinče. Daukaus ho ale zvládl přetlačit a doslova ho posadil na zem, kde ho začal bušit do hlavy. 

Oleinik se sice dokázal vrátit do postoje, ale bylo evidentní, že zhluboka oddechuje a předcházející moment s ním otřásl. Toho si všiml také Daukaus, jenž se znovu pustil do útoku. Zadní pravou odstartoval sérii úderů, kterou zatlačil svého soupeře až k pletivu. Oleinik se opřel zády o klec a snažil se krýt si obličej, ale Daukaus střídal další rány pěstí s tvrdými lokty a kolenem a pokračoval ve strojovém tempu.

I proto nakonec mezi oba dva bojovníky vkročil rozhodčí Herb Dean, který po necelých dvou minutách ukončil zápas v Daukasův prospěch. Oleinik sice nepadl na zem, ale byl naprosto dezorientovaný. Podle trhaných pohybů a zmateného rozhlížení bylo jasné, že vůbec netuší, kde se v tu chvíli nachází. 

"Tohle je něco pro co jsem bojoval," řekl po zápase Daukaus. "Alexey je opravdu legenda a já mu za tohle děkuji. Nyní jsem sice číslo deset, ale vůbec nevím s kým budu bojovat. A nezáleží mi na tom. Teď mají stejně všichni něco domluvené a pak uvidíme."

Vítěz: Chris Daukaus - TKO - 1. kolo (1:55)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články