Miocic prý není pro Jonese žádná výzva, podle trenéra bere jedině souboj o titul

Miocic prý není pro Jonese žádná výzva, podle trenéra bere jedině souboj o titul Jon Jones | zdroj: Getty Images

Jonesův dlouholetý trenér Mike Winkeljohn prohlásil, že jeho svěřenec nebere pro svoji premiéru v těžké váze nic jiného než titulový zápas.

Minulý týden jsme se od Dany Whita dozvěděli, že by se bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones měl dočkat svého debutu v těžké váze někdy v průběhu příštího roku. Prezident UFC mu také rovnou nabídl potencionálního protivníka. Tím měl být bývalý král nejtěžší divize Stipe Miocic, jenž už údajně dal k tomuto zápasu svůj souhlas.

Duelu se ale i přes relativně slibné vyhlídky nedočkáme. Jones už totiž souboj s Miocicem jednou odmítl a podle jeho dlouholetého trenéra Mika Winkeljohna svůj názor nezměnil ani tentokrát. Tuto informaci známý kouč potvrdil v rozhovoru pro YouTube podcast Submission Radio, kde prozradil, že by pro jeho svěřence Miocic nebyl v nynější situaci žádnou výzvou.

„I jako nestranný pozorovatel bych si myslel, že Jona tato nabídka nechává naprosto chladným,“ řekl Winkeljohn. „Jsem si jistý, že Jones chce pás. Chce velkou výzvu a tou Stipe právě teď není. Abyste mě nepochopili špatně. Myslím, že Stipe je úžasný, ale Jon chce tu největší výzvu.“

Podle Winklejohna si Jones bude chtít počkat na to, jak dopadne titulový zápas Ciryla Ganeho (který minulý víkend získal po výhře nad Derrickem Lewisem prozatímní pás) s aktuálním šampionem Francisem Ngannouem. Poté by se velice rád postavil v roli vyzyvatele proti vítězi a jiná varianta prý pro něj momentálně neexistuje.

„Za mě souboj se Stipem nedává Jonovi žádný smysl," myslí si Winklejohn. „Jediné, co pro něj dává smysl, je dojít si pro titul. Upřímně, Jon je stále nejlepším bojovníkem napříč všemi divizemi, takže proč by měl dostat obyčejný zápas? Ten by pro něj byl vhodný jen ve chvíli, kdybychom cítili, že si potřebuje zvyknout na novou váhu. Ale už si na svou novou hmotnost zvyká, takže to není potřeba. Jon je připraven do toho jít a chce výzvu.“

Fotky a záběry z Jonesových letošních tréninků nám už několikrát ukázaly, že svalovou hmotu opravdu nabral a fyzicky by tak měl být připravený. Kámen úrazu by však mohla být praxe. Jon totiž naposledy bojoval na začátku loňského roku, kdy velice těsně porazil Dominicka Reyese, a delší pauza by mu v ostrém fightu mohla nadělat potíže.

I proto by jistě stálo za zvážení, zda by se Jones neměl nejprve rozehřát" na někom z nižších příček žebříčku. Na druhou stranu patří mezi nejlepší bojovníky v historii MMA, takže dává smysl, že touží ihned zaútočit na další šampionský trůn.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články