Schyluje se k očekávané premiéře Jona Jonese v těžké váze? "Bude bojovat příští rok," myslí si šéf UFC

Schyluje se k očekávané premiéře Jona Jonese v těžké váze? "Bude bojovat příští rok," myslí si šéf UFC zdroj: Profimedia

Bude nejlepší bojovník UFC Jon Jones příští rok bojovat o titul nebo o pozici vyzyvatele? Podle prezidenta UFC jsou reálné obě varianty.

Už tento víkend nás v rámci UFC čeká zápas o prozatímní titul těžké váhy mezi Cirylem Ganem a Derrickem Lewisem, který rozhodne o tom, kdo se utká s aktuálním šampionem Francisem Ngannouem. Zároveň by ale také mohl napovědět o budoucím soupeři někdejšího krále polotěžké divize Jona Jonese, jenž už se přes rok připravuje právě na debut v nejtěžší váhové kategorii.

Jones je podle aktuálního žebříčku UFC stále nejlepším bojovníkem napříč všemi vahami, ale od loňského února, kdy po pětikolové bitvě přemohl na body Dominicka Reyese, neodbojoval jediný zápas. Za touto neaktivitou stojí především Američanova nespokojenost s finančním ohodnocením a neustále dohady se šéfem organizace Danou Whitem.

Tyto konflikty dokonce letos v březnu vyústily do fáze, ve které Jones začal požadovat po UFC rozvázání kontraktu a vypadalo to, že to myslí smrtelně vážně. Nyní je však celá situace o dost klidnější a zdá se, že se bývalému šampionovi začíná blýskat na lepší časy. Podle Whita by se totiž mohl příští rok konečně dočkat vytoužené premiéry.

„Já a Jones máme takové vztahy po celou jeho kariéru,“ řekl White pro YouTube podcast Full Send. „Ale když bude připraven bojovat, tak budeme připraveni i my. Stále mluví o zápase v těžké váze. Ale zde právě teď míříme do Houstonu, kde nastoupí Derrick Lewis proti Cirylu Ganemu.“

„Vítěz tohoto zápasu bude poté bojovat s Francisem Ngannouem. A pokud Jones touží po návratu, tak může bojovat s jedním z nich. Bez ohledu na to, kdo vyhraje. Nebo si to může rozdat se Stipe Miocicem (bývalý šampion těžké váhy). Stipe už tenhle souboj přijal a je připraven do něj jít. Jones každopádně nebude bojovat dříve než příští rok.“

Zápas s Miocicem by v momentální situaci dával logiku. Stipe si totiž v nedávné době stěžoval, že nedostal okamžitou odvetu proti Ngannouovi a dokonce vyhrožoval odchodem do asijské organizace ONE Championship. Nyní by si to tak mohl rozdat s Jonesem o post vyzyvatele, což by pro něj mohlo být relativně uspokojující.

Otázkou je, co na tuto nabídku říká Jones. Ten sice včerejším tweetem: "Šampion 2022," naznačil, že s návratem příští rok počítá, ale letos v květnu se proti potencionálnímu zápasu s Miocicem ostře ohradil a vzkázal, že nebere nic jiného než titulový duel s Ngannouem. Zda si stále trvá na svém a nebo už se mu v hlavě vše rozleželo, se dozvíme pravděpodobně v následujících týdnech či měsících.

Zdroje:  YouTube - Full Send Podcast

Nejnovější články