Jose Aldo prý kdysi dostal nabídku bojovat s Khabibem, Dagestánec však odmítl

Jose Aldo prý kdysi dostal nabídku bojovat s Khabibem, Dagestánec však odmítl zdroj: Profimedia

Khabib sice v poslední době zpochybňuje kvality legendárního Brazilce, ale před lety prý nabídku na zápas s ním odmítl. Aldo také prozradil, že s McGregorem mají překvapivě dobrý vztah.

Není to tak dávno, co Khabib Nurmagomedov zpochybnil poslední úspěchy Jose Alda. Legendární brazilský bojovník dokázal vyhrát poslední dva zápasy a stále se drží v TOP 5 bantamové divize, tedy doslova na dohled další titulové šanci.

„Chlap vyhraje jeden zápas a každý o tom mluví. Až zabojuje stejně s Petrem Yanem, tak můžeme říct, že jde znovu nahoru. Však jste viděli, jak si proti němu vedl, zabalil se a čekal, až rozhodčí zápas ukončí. To ukazuje, že nejste na vrcholu, když vás soupeř mlátí a vy jste při vědomí, ale nebráníte se. Říkám těmhle bojovníkům byznysmeni, chodí si tam pro peníze,“ nabídl dagestánský „Orel“ názor během jedné z tiskových konferencí v Rusku.

Marlon Vera - Jose Aldo Marlon Vera - Jose Aldo | zdroj: Profimedia  

Na jeho vyjádření teď Aldo s odstupem času reagoval v rozhovoru pro MMAfighting. „Říká, že se nemůžeš znovu dostat na vrchol, ale vždyť jsme zrovna viděli skvělý příklad v Gloverovi, který se nahoru dostal, prohrál, ale dostal se tam znovu ve 42 letech a vyhrál titul, úplně dominoval nad šampionem,“ rozpovídal se bývalý neohrožený vládce pérové váhy, jenž si teď očividně bere inspiraci z příběhu o 7 let staršího krajana. „Khabib občas mluví trochu moc. Nic moc teď nedělá, ukončil kariéru, a tak hledá pozornost tímhle způsobem.“

Legendární Brazilec také prozradil, že když půl roku po nezapomenutelné prohře s McGregorem znovu usedl na trůn pérové váhy, dostal od UFC nabídku, aby s Khabibem změřil síly v Oktagonu. Neváhal prý ani vteřinu.

„Vzali jsme to. Řekl jsem: Cože? Chci ten zápas, jdu do toho! Respektuji každého, ale taková šance. Byl jsem šampion pérové divize, ale on si nemyslel, že to je dobrý nápad. Nevím, jestli čekal, že bude bojovat s někým jiným, netuším, co si tehdy myslel. Ale podle mě to mohl být dobrý zápas.“

„Chtěl jsem sám sebe otestovat,“ poznamenává Aldo, který by s největší pravděpodobností neměl proti Khabibovi moc šancí. „Býval by to opravdu těžký test. Bojoval jsem proti americkým wrestlerům a bylo těžké mě dostat na zem, takže by to byl zajímavý test i pro něj, jestli by si dokázal prosadit své takedowny, když by věděl, že mám proti nim dost dobrou obranu.“

Khabib si nakonec domluvil střet s Tony Fergusonem, kvůli zdravotním komplikacím při dělání váhy na něj ale nakonec nedošlo.

Aldo také prozradil, že s bývalým rivalem McGregorem ho po prohře rozhodně nepojila nenávist, jak by mnozí fanoušci možná očekávali. „Když jsem bojoval s Edgarem a znovu vyhrál titul, bydleli jsme s McGregorem vedle sebe ve stejném hotelu. Viděl mě a dokonce mi poslal dárek, aby mi pogratuloval ke znovuzískání titulu.“ Brazilec sice odmítl prozradit, co konkrétně od někdejšího rivala dostal, ale bylo to prý milé gesto. Ir později Aldovi několikrát na sociálních sítích gratuloval k vítězstvím a ocenil jeho nezdolnou náturu. Ten se na oplátku nechal slyšet, že McGregor podle něj určitě může usednout na šampionský trůn.

Jose má stejný cíl. A pokud 4. prosince dokáže zvítězit nad čtvrtým Robem Fontem, možná ho začátkem příštího roku uvidíme v odvetě s Petrem Yanem, protože není jisté, kdy se úřadující "šampion" Aljamain Sterling bude moci po zranění vrátit, aby s Rusem vyřešili otázku kdo je pravým šampionem bantamové divize.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články