Čeká Poiriera poslední zápas? Jestli se stanu šampionem, dokázal jsem všechno a půjdu prodávat omáčku, říká

Čeká Poiriera poslední zápas? Jestli se stanu šampionem, dokázal jsem všechno a půjdu prodávat omáčku, říká zdroj: Profimedia

Dustin Poirier patří bez debat k nejúspěšnějším bojovníkům v historii MMA, a tak mu možná brzy dojde potřebná motivace. Pak by zřejmě pověsil rukavice na hřebík a vrhl se na podnikání.

Američan Dustin Poirier se pohybuje na vrcholu MMA pěkně dlouho. Za svou kariéru stihl 34 profi zápasů a jen v UFC už válčí celou dekádu. Před dvěma lety padl těsně před pomyslným vrcholem. Poté, co získal titul prozatimního šampiona, se totiž střetl s neporazitelným Khabibem. Znovu se ale vydrápal nahoru a letos "Diamant" v oktagonu doslova září. Dvakrát s přehledem porazil McGregora a zkusí podruhé zabojovat o trůn lehké váhy, kde se po odchodu Nurmagomedova zabydlel Brazilec Oliveira.

Pro nového šampiona má Poirier pouze slova uznání. "Je to hodně nebezpečný chlap. Mám pocit, že se navíc neustále zlepšuje v postoji, knockoutuje své soupeře, je na lehkou váhu hodně dlouhý a taky si myslím, že je právě teď bojovníkem s nejlepším jiu-jitsu v celém UFC. Je s ním hodně agresivní a útočný, neužívá ho jen k tomu, aby se bránil nebo aby se dostal ze špatných pozic. On s jitsu na soupeře útočí a ukončuje tak zápasy, takže to bude hodně nebezpečný protivník, který bojuje v UFC už dlouho a všechno si to vydřel."

Ačkoliv je tenhle titulový zápas takřka jistý a potvrdil ho i šéf UFC, ještě nebyl oficiálně podepsán. V mezičase se Poirier učí žít s popularitou, která díky dvěma ostře sledovaným duelům s irskou superhvězdou značně narostla. Stejně tak i zájem sponzorů. "Čím větší zápas, tím víc lidí se vás snaží kontaktovat. Takže, co se týče businessu, mám jen určitý objem času, který můžu obětovat. Nechci, aby si lidi mysleli, že je od sebe odstrkuji, ale snažím se uchránit si svoji vlastní energii, nemůžu ji všechnu rozdat."

Pokud v příštím zápase získá vytoužený titul, nezastírá Poirier, že tím možná přijde o motivaci, což by mohlo znamenat i konec kariéry. "Stát se šampionem je můj cíl od začátku. Pokud si to budu moci odškrtnout, tak jsem v MMA dokázal všechno," prozradil v rozhovoru pro Dailymail. "Uvidíme, pravděpodobně bych pak prostě šel prodávat svou pálivou omáčku."

Doufejme, že se tak nestane, protože Dustin je vždy zárukou divácky atraktivního zápasu. V lehké váze je navíc dostatečná konkurence, takže by o vyzyvatele rozhodně nouzi neměl. Jedním z nich by mohl být i Khabibův chráněnec Islam Makhachev, který před dvěma týdny utáhl na rear-naked-choke Poirierova dlouholetého týmového parťáka Thiago Moisese. Tím prý Dagestánec na amerického bojovníka udělal velký dojem a do budoucna od něj očekává, že zamíchá kartami na vrcholu lehké váhy.

Zdroje:  dailymail.co.uk

Nejnovější články