Makhachev uškrtil svého brazilského protivníka a řekl si o těžšího soupeře

Makhachev uškrtil svého brazilského protivníka a řekl si o těžšího soupeře Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

Dagestánský bojovník si připsal další dominantní výkon a zvítězil ve čtvrtém kole na škrcení

Hlavní zápas na víkendovém turnaji UFC Fight Night: Makhachev vs. Moises, obstaral dagestánský bojovník Islam Makhachev a jeho brazilský soupeř Thiago Moises.

Makhachev vyrůstal a trénoval spolu se svým velkým kamarádem Khabibem Nurmagomedovem a podle toho taky vypadá jeho styl. Excelentní wrestling, dominantní kontrola na zemi a neustálé údery propojené s hrozbou submisí. Jeho postoj není nejhorší, ale Makhechev na něj většinou v zápase příliš nevsází.

Jeho soupeř Thiago Moises je naopak v postoji jako doma a navíc má skvělý grappling. Zdálo se, že by tak mohl dagestánského bojovníka potrápit.

Makhachev začal v obráceném střehu, zatímco Moises bojoval v klasickém. Neustále si svými předními rukami hledali okamžik k útoku. Moises ukázal, že v postoji to umí a působil rychleji i přesněji než o něco větší Makhachev. Ale ten měl jiné plány, než se přebíjet v postoji. Po chvíli natlačil Moisese na klec, odkud jej vzal na zem a začal jej přebíjet údery z vrchu jeho guardu. Toto první kolo tak Dagestánec vyhrál a naznačil, jak se bude odvíjet celý zápas.

Druhé kolo Moises opět ukázal, že je v postoji velice dobrým soupeřem, jeho rychlé kombinace nacházely cíl a Makhachev si s ním nevěděl moc rady. Dokonce jej Moises vzal i na zem, což ale Makhachev velice brzy obrátil a sám se ocitl nahoře. Moises byl v želvě a přestože se dobře bránil, tahle pozice mu určitě sebrala spoustu sil. Na konci kola šel Makhachev pro škrcení, ale to si Moises dokázal pohlídat. Pár sekund před koncem se ještě pokusil o triangle choke, ale na dotažení už dagestánskému bojovníkovi nezbýval čas.

Třetí kolo začalo hodně opatrně, ale po chvíli znovu zatlačil Makhachev svého soupeře na klec a tam jej zasypal údery. Jenže Moises situaci dokázal otočit a snažil se poměrně dlouho o takedown. To mu ale znovu sebralo spoustu sil a Makhachev jej následně kontroloval u klece. V po chvíli s ním práskl o zem a dostal se mu na záda. Při útěku z této pozice mu ale Moises chytil nohu a pokoušel se o heel hook, což však nechalo Makhacheva v klidu a do konce kola už se nic nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ⓜ️ (@borz_3131)

Na začátku čtvrtého kola si Makhachev došel pro Moisese ke kleci, zvedl jej a práskl s ním o zem. Následně mu z guardu dával tvrdé lokty a údery, přičemž se Moises sice zvládl dostat do želvy, ale tím si moc nepomohl.  Makhachev mu zajel rukou pod krk, začal utahovat a Moisesovi tak nezbylo nic jiného, než zápas odplácat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený La Mêlée (@lamelee_off)

Islam Makhachev tak vyhrál nad těžkým soupeřem, který svůj skalp nedal lacino, ale na dagestánskou školu to nestačilo. Sám bývalý neporažený šampion Khabib Nurmagomedov vidí Makhacheva jako svého nástupce a tvrdí, že je to budoucí šampion. A to se čím dál víc ukazuje jako velice pravděpodobná předpověď. Bude však otázkou, jak si Makhachev poradí proti těm nejlepším bojovníkům lehké váhy, o které si po zápase řekl, a které by mu teď UFC mělo začít servírovat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články