Lucia Szabová se těší na Štvanici. Pro soupeřku chystá KO, Švédku ale ještě nikdo neukončil

Lucia Szabová se těší na Štvanici. Pro soupeřku chystá KO, Švédku ale ještě nikdo neukončil Lucia "Silent Killer" Szabová | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Blížící se turnaj na Štvanici okoření hned čtyři ženské zápasy. Krom Lucie Pudilové, Terezy Bledé a Magdaleny Šormové se představí také Lucia Szabová, která změří síly s Cornelií Holm.

“Silent Killer” je ráda, že se promotérům podařilo připravit pořádnou výzvu. “Divím se, že se to vůbec podařilo, protože sehnat soupeřky, to je věčný problém,” prohlásila v rozhovoru pro Oktagon. Oblíbená bojovnice se svěřila, že se velmi těší na turnaj s diváky. Zápasy, které absolvovala v Brně jí totiž atmosférou připomínaly sparingy. Věří, že jí fanoušci dají potřebnou energii, což by se mohlo pozitivně projevit na výkonu.

Sympatická Slovenka přípravu na severskou bojovnici rozhodně nepodcenila, dokonce vycestovala do Švédska, rodné země Cornelie Holm, kde absolvovala dvoutýdenní tréninkový kemp. Nyní se cítí být ve skvělé formě, i váha je na dobré cestě.

Holm už se fanouškům Oktagonu představila. Dva roky nazpět porazila Veroniku Rodovou, koncem minulého roku si pak chtěla přidat do sbírky i vítězství nad Lucií Pudilovou. Tehdy ale tvrdě narazila. V prvním kole Lucii sice dokázala dostat na lopatky, česká jednička se ale rychle vzpamatovala a zápas v dalších kolech obrátila ve svůj prospěch. Došla si tedy pro vítězství na body.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Švédka patří mezi velezkušené zápasnice, což dokládají tři zlaté medaile z evropských šampionátů. Mezi profíky se zařadila až ve svých 29 letech. I Lucia Szabová dobře ví, že je Holm podstatně zkušenější. “Má víc zkušeností, dobrý wrestling i grappling, víc to tahá na klec a snaží se zápasit. V tom mě pořádně prověří. Já se budu snažit více se hýbat, zůstávat v postoji, ale když se dostaneme na zem, tak mi to nevadí, i tam si věřím.”

Szabová se sice hlásí mezi postojáře, v zápasech ale už několikrát rozhodla skrze submisi. “Také tomu moc nerozumím, proč to tak je. Mě to i baví trénovat, na zemi se cítím dobře, není to něco, kde bych se cítila být ztracená, že bych tam panikařila. Nebojím se toho.”

Knockoutu se dočkala teprve v posledním duelu, Christina Netza nerozdýchala dobře trefený highkick. Ten si Lucia následně zařadila mezi své oblíbené zbraně a více se na něj soustředí během tréninku. Prozradila, že si ukončení tímto způsobem před turnajem vizualizovala, druhým dechem však dodala, že je to spíše o štěstí. Doufá ale, že zápas s Holm bude probíhat dle stejného scénáře. “Nemyslím si, že to bude na tři kola. Nemám ráda dlouhé zápasy, které končí na body. Nerada to nechávám na rozhodčích, takže se budu snažit dělat vše pro to, aby to bylo kratší. Doufám, že se mi to podaří.”

Sluší se dodat, že Švédka za svou kariéru knockoutována nikdy nebyla. “Je to výzva, ale jsem ráda, že mám těžkou soupeřku. Lehké soupeřky tě nikam neposunou, na nich se moc nezlepšíš, takže jsem ráda, že mě pořádně prověří. Uvidíme, jak to dopadne.”

A jaké má nyní další plány? “Ještě jeden zápas bych do konce roku určitě chtěla stihnout, ale s kým a kde, nad tím jsem ještě úplně nepřemýšlela. Úplně se nesoustředím na to, co bude.”

Turnaj Oktagon 26 se uskuteční v sobotu 24. 7. a sledovat jej můžete na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA FB

Nejnovější články