“Všichni se mi pak omluví,” hlásí vracející se Miloš Petrášek, kterého na Štvanici čeká souboj s chorvatským rváčem

“Všichni se mi pak omluví,” hlásí vracející se Miloš Petrášek, kterého na Štvanici čeká souboj s chorvatským rváčem zdroj: Profimedia

V rámci galavečera Oktagon 25 došlo na představení hlavních hvězd chystaného turnaje na Štvanici. Jednou z nich je i Miloš "Meloun" Petrášek, který se bude chtít ukázat v duelu s Chorvatem Vladem Neferanovičem (6-6).

O návratu “Melouna” nejprve promluvil promotér Ondřej Novotný. “Zvolil jsem nějaké praktiky, které jsem si dlouhodobě připravoval, jedna z nich byla dát mu chuť tu scénu sledovat, a to tím, že jsem ho pozval jako stálého hosta do MMA letem světem. Říkal jsem si, že by ho to mohlo bavit,” přiblížil svou strategii, přičemž ale odmítl, že by musel Petráška výrazně přemlouvat.

Novotný byl ostatně připraven i na variantu, že by se Petrášek už k zápasení nevrátil, v cirkusu jménem Oktagon pro něj měl připravenou trochu jinou roli. “Ale naštěstí s Andrém Reindersem našli tu správnou řeč, ten hlad a chuť.”

Sám Petrášek byl na turnaji taktéž přítomen, měl tedy možnost svůj návrat do klece okomentovat. “Když to vidíš a jsi u toho, tak tě to láká, chceš se předvést,” řekl a vzpomněl na březnový zápas bratra Ondřeje, kdy si po dlouhé době uvědomil, že chce něco takového také zažít. “Meloun” nijak nezastíral, že je nervózní, velkým strašákem je další prohra, která by byla už čtvrtá v řadě. V této souvislosti se zmínil o rozhovoru s bojovníky z Octagon Fighting Academy - Robem Pukačem a Františkem Fodorem, kteří mu pomohli správně se nastavit. “Stačí to překonat a užít si ten moment, kdy se ti to povede. A když se to nepovede, tak z toho nebýt špatný, pořád je to jen sport, nic se neděje, svět kvůli tomu nekončí.”

Miloš naposledy zápasil v listopadu roku 2019, od té doby se musel vyrovnávat s častými dotazy ze strany fanoušků, které zajímalo, kdy ho znovu uvidí. Petrášek připomněl, že kariéru oficiálně nikdy neukončil. “Nikdy jsem neříkal, že se na to vykašlu, jenom jsem si dal takovou pauzu, kterou jsem potřeboval, teď už jsem zase motivovaný a na zápas se těším.”

A co říká na Neferanoviče? “Je to takový chorvatský rváč, měl proti sobě docela těžké soupeře, sice nedokázal vyhrát, ale prohrál až na body. Koukal jsem, že šel s Ivanem Erslanem, poslední zápas měl s Rafalem Kijanczukem, což je takový nepříjemný Polák. Určitě to nebude lehký zápas, ale věřím tomu, že ho dokážu porazit. A udělám to tak, že se mi pak všichni omluví. Všichni, kteří o mě pochybovali, budou vědět, že jsem se vrátil zpátky.”

Oblíbený český zápasník navíc zmínil dalšího soupeře, který by ho do budoucna zajímal. Jde o Samuela Krištofiče, s nímž měl poměřit síly na turnaji Oktagon 7 v roce 2018. “Pirát” ale z duelu odstoupil kvůli zranění ruky, klání tedy bylo odloženo. Poté už se na něj ale nikdy nedostalo. Petrášek naznačil, že by ho Slovenská hvězda zajímala. “Záleželo by, jak bychom se dohodli s Oktagonem, ale tu 84 v kariéře určitě mockrát nedám. Vždy, když tu váhu shodím, tak potom naberu o hodně víc zpátky. Takže jsou to třeba dva zápasy, které bych v té 84 dokázal dát. Kdyby o to byl zájem, tak bych ten zápas vzal.”

Zároveň prozradil, že už je nyní s Krištofičem zadobře, válečnou sekeru dávno zakopali, což ale nevnímá jako nějakou zásadní překážku. “S Pirátem jsme v pohodě, už mezi sebou nic nemáme. Ale myslím si, že by ten zápas pořád někoho zajímal, třeba i jeho.”

Na řadě je ale důležitý souboj s Vladem Neferanovičem, s nímž bude chtít potvrdit, že patří mezi přední bojovníky československé scény. Souboj se uskuteční na Štvanici, kde se o hlavní zápas turnaje postará Karlos Vémola s Marcinem Naruszczkou, diváci se mohou těšit i na Lea Brichtu, Lucii Pudilovou nebo Ivana Buchingera.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články