Patrik Kincl bude bojovat o titul welterové váhy KSW proti chorvatskému „Robocopovi“

Patrik Kincl bude bojovat o titul welterové váhy KSW proti chorvatskému „Robocopovi“ zdroj: Profimedia

Český bojovník dostal od KSW šanci na souboj o titul a v cestě za ním mu bude stát drsný chorvatský Robocop.

Další velký úspěch pro české MMA a ještě větší pro samotného Patrika Kincla se zrodil v polské MMA organizaci KSW. Ta totiž dnes, při příležitosti konání turnaje KSW 62 oznámila, že se český bojovník utká 11. září, na turnaji KSW 63 o titul welterové váhy se současným šampionem, obávaným Chorvatem Robertem „Robocopem“ Soldićem.

Oba už se spolu měli utkat před téměř dvěma roky, ale Patrik Kincl tehdy musel ze zápasu odstoupit kvůli zranění ruky. Osud (a promotéři KSW) je ale znovu svedl proti sobě a tentokrát už k zápasu snad dojde.

Proti Soldićovi ale bude Kincl určitě muset vytáhnout svoji životní formu. Chorvatský „Robocop“ totiž není vůbec zvyklý prohrávat. Z celkových 21 zápasů prohrál jen 3x a 15 soupeřů ukončil na KO. Do KSW vlétl v roce 2017, kdy hned v prvním zápase vybojoval šampionský pás. Ten pak sice prohrál s nynějším bojovníkem UFC Dricusem du Plessisem, ale v následné odvetě si vzal svůj titul zpět a od té doby neprohrál 5 zápasů v řadě.

Také Patrik Kincl ale není žádné ořezávátko. Neprohrál od roku 2015, ze svých 24 vyhraných zápasů ukončil své soupeře 18x a za celou kariéru si připsal 9 porážek. V KSW dosud bojoval jen dvakrát, když v loni v prosinci ukončil v prvním kole Tomasze Drwala (v rámci střední váhy) a před měsícem nadělil TKO Tomaszovi Romanowskimu. Především ve druhém zápase ukázal Kincl svoji chladnou hlavu a po ne příliš vydařeném prvním kole změnil svoji strategii, vzal svého soupeře na zem, a tam jej ukončil tvrdými údery.

Zatímco Soldić upřednostňuje zápas v postoji, Kincl je v tomto ohledu komplexnější a snaží se vnutit svým soupeřům oblast, ve které oproti nim vyniká. V tomto by mohl mít nad chorvatským bojovníkem výhodu a uvidíme, jak toho dokáže využít.

Polská organizace KSW patří mezi nejprestižnější MMA organizace na světě a dost možná i nejlepší v Evropě, takže titulový zápas zde má opravdu velkou cenu. A pokud by Patrik Kincl vyhrál, byl by vůbec prvním Čechem, kterému by se zde podařilo ukořistit pás šampiona. V každém případě nás čeká velká bitva dvou kvalitních bojovníků a čeští fanoušci budou určitě fandit, aby se Patrikovi podařilo donést šampionský pás domů.

Zdroje:  twitter - ksw

Nejnovější články