McGregor prozradil, že si holeň zranil už před zápasem a raduje se ze své nové „nezlomitelné nohy“

McGregor prozradil, že si holeň zranil už před zápasem a raduje se ze své nové „nezlomitelné nohy“ Třetí zápas McGregora s Poirierem skončil předčasně. Ir si na konci kola ošklivě zlomil nohu. | zdroj: Profimedia

Po hrůzostrašné zlomenině už se Conor prohání na elektrickém vozíku a prozradil, co se s jeho nohou vlastně stalo.

Jen pár dnů po těžké zlomenině holeně a lýtkové kosti, která se přihodila Conoru McGregorovi tento víkend v zápase s Dustinem Poirierem, je irský bojovník už zase v dobré náladě. Operace nohy se podle všeho povedla a Conor vypadá odhodlaně vrátit se co nejdříve to bude možné zpět do boje.

Sám také vysvětlil, proč a kdy došlo k záhadné zlomenině, která jej stála zápas s Poirierem:

„Šel jsem do toho zápasu se zraněním,“ prozradil McGregor. „Lidi se mě ptají, kdy se ta noha zlomila, v jakém okamžiku zápasu se zlomila. Zeptejte se Dany Whitea, zeptejte se UFC, zeptejte se doktora Davidsona, hlavního doktora UFC… oni vědí, že jsem měl únavové zlomeniny ve svojí noze už když jsem vstupoval do klece. Debatovali jsme, jestli z toho zápasu necouvnout, protože jsem spároval bez chráničů na holeně a párkrát jsem trefil koleno. Takže jsem měl několik únavových zlomenin v holeni, nad kotníkem. A taky mám tak jako tak problémy s tím kotníkem, kvůli tolika letem neustálého bojování. Taky jsem si ten kotník obvazoval na každém tréninku.“

Svoje tvrzení podpořil také fotografiemi z tréninku, na kterých si zraněnou nohu obvazuje:

Z fotografií a z toho co říká Conor i jeho trenér John Kavanagh (článek zde) je tak jasné, že Conor měl se svojí levou nohou potíže už při tréninkovém kempu. Je tak otázkou, jestli toto zranění mělo vliv na zlomeninu v zápase. Je to ale velice pravděpodobné, protože k této zlomenině došlo prokazatelně jen několik sekund před koncem prvního kola, když Conor kopal svůj lowkick na Dustinovo stehno, přičemž za normálních okolností je téměř nemožné zlomit si holeň kopem na měkký cíl, jako je stehno. Jestli se však noha nalomila už při tréninku, nebo to bylo v zápase, když Dustin zablokoval Conorův calfkick svým kolenem na začátku prvního kola, to už se asi nedozvíme. Dost možná však šlo o kombinaci obojího.

I přes své zranění však Conor trénoval dál a byl tak podle svých slov nucen změnit taktiku a zařadit do svého arzenálu nové zbraně:

I když mě ten kotník bolel, stejně jsem nepřestal trénovat,“ pokračoval McGregor. „Trénoval jsem na svých zádech a osvojil jsem si ty údery ze zad. To je důvod, proč se Dustin postavil, když byl nade mnou a já jej trefoval těmi upkicky a lokty. To je potom strašné místo, kde zůstat, s někým jako jsem já. Bere to strašně moc úsilí, snažit se trefit z horní pozice a když se to snažíš dělat a ztrácíš svoji energii, dostáváš k tomu sadu loktama ze spodu a tvrdé upkicky. Byla to dovednost, kterou jsem si osvojil, protože jsem měl zraněnou nohu a musel jsem přizpůsobit svůj trénink.“

Je pravda, že Conorovi se podařilo Dustina několikrát dobře trefit svými lokty a upkicky ze spodní pozice, ale to, že mu dal Dustin příležitost se zvednout, bylo v důsledku Conorova faulu v podobě chytání rukavic. Na to se Dustin snažil upozornit rozhodčího a v tu chvíli se Conor postavil, což se mu stalo osudným, protože za pár vteřin už byl znovu na zemi, tentokrát se zlomenou holení.

Navzdory vážné zlomenině je teď však Conor v dobré náladě a musí se mu nechat, že dokáže z každé situace vytěžit co nejvíc. Místo toho, aby si stěžoval, je nadšený z toho, že teď bude jeho noha „nezlomitelná“:

„Takže teď jsem dostal přesně to, co potřebuju. Musel jsem si nechat ošetřit svoji nohu, ošetřit svůj kotník a svoji holeň. Nikdy bych dobrovolně nešel pod kudlu, kdyby se něco takového nestalo. A když už se to stalo, tak jsem dostal přesně to, co jsem potřeboval. A co jsem potřeboval, byla titanová holeň. Takže teď mám titanovou tyč od kolena až po kotník a doktor řekl, že je to nezlomitelné.“

Spousta lidí si myslí, že Conor pro návrat do oktagonu už nenajde motivaci, a že jeho zranění bylo smutnou tečkou za jeho jinak skvělou zápasnickou kariérou. Minimálně teď se to však nezdá a Conor vypadá, že jej jeho „nezlomitelná noha“ ještě více motivuje k návratu.

Zdroje:  conor mcgregor - instagram

Nejnovější články