Krasojízda českého bojovníka v Polsku pokračuje. Kincl ubil domácího borce před limitem

Krasojízda českého bojovníka v Polsku pokračuje. Kincl ubil domácího borce před limitem Patrik Kincl - Tomasz Drwal | zdroj: Profimedia

Patrik Kincl uspěl v polské KSW i ve druhém zápase. Tomasze Romanowskiho ukončil pomocí TKO ve druhém kole.

Český bojovník Patrik Kincl, který prohrál z posledních dvanácti zápasů jeden jediný (v roce 2018 podlehl na body Karlosi Vémolovi) svůj debut v KSW loni v prosinci zvládl přímo ukázkově. Domácímu veteránovi Tomaszi Drwalovi nedal prakticky žádnou šanci a na konci prvního kola ho dokázal knockoutem poslat k zemi.

Po tomto souboji Kincl ohlásil, že se po čtyřech letech vrací do welterové váhy, ve které ho dnes v jeho druhém zápase v polské organizaci čekal nebezpečný a zkušený Tomasz Romanowski, jenž nakoukl i do UFC a před dnešním večerem disponoval působivou statistikou devíti duelů bez porážky. 

Kincl od začátku zabral vnější prostor klece ze kterého několikrát zaútočil slušnou kombinací úderů spojenou s několika tvrdými kopy. Romanowski se snažil odpovídat podobným stylem, takže jsme během úvodní části mohli vidět několik velice slušných výměn. V poslední minutě se snažil Polák natlačit našeho bojovníka na pletivo, což ale nemělo dlouhého trvání. Velice vyrovnané první kolo.

Ve druhém přidal Romanowski na otáčkách a začal ještě více útočit. Kincl sice trefil hezký loket, ale evidentně mu nátlak jeho soupeře úplně nechutnal. I proto po krásném takedownu přesunul souboj na zem, kde se z vrchní pozice postupně začal dostávat do tlaku, což přineslo své ovoce.

Romanowski totiž po chvíli povolil a Kincl se mu okamžitě dostal na záda, kde ho začal mlátit hlava nehlava. Když rozhodčí viděl, že je Polák už naprosto pasivní, zápas ukončil ve prospěch českého borce. Parádní TKO v podání Patrika Kincla a jeho druhý zářez v jedné z největších evropských organizací.

„Ze začátku byl Tomasz rychlej a tvrdej. Potřeboval jsem si ho maličko unavit,“ prozradil Kincl v pozápasovém rozhovoru. „Když jsem pak viděl příležitost na zemi, tak už jsem toho musel využít.“

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články