Patrik Kincl si svého soupeře nastudoval. "Vím co bude mít k večeri," hlásí český bojovník

Patrik Kincl si svého soupeře nastudoval. "Vím co bude mít k večeri," hlásí český bojovník zdroj: Profimedia

Už druhý zápas čeká Patrika Kincla v prestižní polské organizace KSW. V kleci se potká s Tomaszem Romanowskim, který neprohrál 9 zápasu v řadě.

Nadcházející víkend bude pro české fanoušky ve znamení turnaje KSW 61. Na tomto eventu jedné z největších evropských organizací pořádaném v polském Gdansku se totiž představí jeden z našich nejkvalitnějších bojovníků Patrik Kincl, jehož při návratu do welterové váhy čeká domácí borec Tomasz Romanowski.

Kincl za posledních šest let prošel hned několika organizacemi (české XFN a PFN a ruské ACB) a ve všech předváděl skvělé výkony jak v postoji, tak i na zemi a velice často své protivníky zvládl zdolat před časovým limitem. O tom svědčí také fakt, že ho za jeho posledních dvanáct zápasů dokázal porazit pouze jediný bojovník, kterým byl Karlos Vémola, jehož Patrik poměrně slušně trápil, ale nakonec mu podlehl na body.

Před nástupem do polského KSW Kincl téměř rok a půl nebojoval a chvíli prý dokonce i uvažoval i o ukončení kariéry. Nakonec se ale dohodl na zápase s prvním Polákem v UFC a zkušeným bojovníkem Tomaszem Drwalem a udělal dobře. V zápase mu totiž nedal prakticky žádnou šanci a parádním knockoutem půl minuty před koncem prvního kola rozhodl o svém vítězství.

V organizaci našich severních sousedů je Kincl podle svých slov naprosto spokojený. I proto tento týden nastoupí do svého druhého zápasu a po čtyřech letech, kdy bojoval ve střední váze, se ukáže ve welterové divizi. Tam ho čeká další Polák Tomasz Romanowski, který momentálně disponuje obdivuhodnou sérii devíti duelů bez porážky (8 výher a jeden NC).

Romanowski, jenž je především skvělým postojářem s velkou výdrží, začínal s MMA v roce 2009 a dlouho se pohyboval po menších polských soutěžích, kde také před šesti lety posbíral nelichotivou šňůru čtyř porážek za sebou. To ho ovšem nezlomilo. Povstal jako fénix z popela a od roku 2018 neochutnal nic jiného než vítězství.

Do KSW se Romanowski probojoval díky polskému ekvivalentu Dana White´s Contender Series s názvem „Tylko Jeden“ (Jenom jeden), kde po třech výhrách ovládl celou pyramidu. V nejslavnější polské organizaci má za sebou zatím jediný zápas ve kterém dokázal na body přetlačit moldavského fightera Iona Surdua.

Kincl si na svého soupeře hodně věří a doufá, že bude tím, kdo mu jeho vítěznou sérii přeruší. „Myslím si, že o svém soupeři toho vím docela dost,“ řekl v promo videu KSW. „Znám jeho silné stránky, jeho slabé stránky a dokonce vím, co bude mít zítra k večeři, takže s tímhle jsem v pohodě. Musím ho porazit, jedině tak ukončím jeho devět vítězství v řadě.“

Zda se to Kinclovi povede se dozvíme už za dva dny. Turnaj KSW 61, na kterém se v hlavním zápase představí polský obr Mariusz Pudzianowski, začíná v sobotu v 8 hodin večer a my vám v jeho průběhu přineseme jak živé výsledky, tak reportáže z toho nejzajímavějšího, co se na této akci událo a Patrika rozhodně nevynecháme.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články