Patrik Kincl půjde v červnu znovu do klece proti dalšímu zkušenému Polákovi, tentokrát ve welterové váze

Patrik Kincl půjde v červnu znovu do klece proti dalšímu zkušenému Polákovi, tentokrát ve welterové váze zdroj: Profimedia

Patrik Kincl se znovu ukáže v kleci polské organizace KSW a na turnaji KSW 61 se 5. června utká s domácím bojovníkem Tomaszem Romanowskim.

České želízko v polském ohni organizace KSW, Patrik Kincl, naposledy bojoval v prosinci minulého roku v rámci střední váhy, když svým profesorským výkonem porazil veterána UFC Tomasze Drwala, kterého rozebral svým skvělým boxingem a knockoutoval jej v prvním kole.

Tím se velice působivě uvedl do polské organizace a vysloužil si tím desátou příčku v žebříčku středních vah. Tentokrát se ale rodák z Hradce Králové představí ve welterové váze a pokud by znovu předvedl podobný výkon, je možné, že by nebyl zas tak daleko od titulové šance.

Nejdřív ale bude muset projít přes polského bojovníka Tomasze Romanowskiho. Ten sice svoji cestu v MMA zahájil v roce 2009 třemi prohranými zápasy v řadě, ale dnes už se jedná o zkušeného bojovníka, který za svoji kariéru nasbíral 20 zápasů, z nichž 13 vyhrál a 7 prohrál. Momentálně se veze na působivé vítězné vlně čítající 9 zápasů bez porážky a jedinou kaňkou v této působivé sérii je jeden zápas bez výsledku (no contest), za neúmyslný kop do rozkroku.

Do organizace KSW se dostal přes reality show „Tylko jeden“ (Jen jeden), kterou vyhrál a mohl tak podepsat smlouvu. Stejně jako Kincl měl zatím v KSW jeden zápas, když si v říjnu minulého roku poradil na body s mladým moldavským zápasníkem Ionem Surdu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Co není Polákovou silnou stránkou, je ukončování zápasů - ze 13 vítězství ukončil jen 5 zápasů (čtyři KO a jedna submise) a zbylých 8 výher urval na body. Jedná se o bojovníka, který bojuje z obráceného gardu a má neustále připravenou svoji zadní ruku na tvrdý kontr. Nevypadá to ale, že by byl tak dynamický jako Patrik Kincl, který, pokud si dá pozor na Polákovu levačku, by jej mohl dokázat rozebrat svými rychlými údery, především svým precizním jabem a zadním direktem.

I Patrik Kincl má dobrou vítěznou sérii 4 zápasů v řadě a nebýt porážky na body od Karlose Vémoly, kterého jako snad jediný Čech dokázal Kincl opravdu potrápit, sahala by jeho série bez porážky na 12 zápasů v řadě.

Jestli dokáže svoji vítěznou sérii prodloužit i proti Romanowskimu se dozvíme 5. června na turnaji KSW 61, jehož hlavním zápasem bude souboj těžkých vah mezi legendárním Mariuszem Pudzianowskim a Lukaszem Jurkowskim.

Zdroje:  Wikipedia.com , Sherdog.com

Nejnovější články