Chad Mendes, zápasník, který měl zastavit McGregora, definitivně ukončil svoji kariéru

Chad Mendes,  zápasník, který měl zastavit McGregora, definitivně ukončil svoji kariéru zdroj: Profimedia

Chad Mendes se rozhodl doopravdy seknout s MMA a odchází do sportovního důchodu.

Čtyřiatřicetiletý vetrán UFC Chad Mendes oficiálně ukončil svoji kariéru. O tomto tématu se mluvilo už od prosincovém TKO, které schytal od Alexandra Volkanovskiho. Teď to potvrdil Brett Okamoto z ESPN na svém twitterovém účtu přímo slovy Mendese: "Chtěl jsem si dát chvíli pauzu a nechat si to všechno proležet v hlavě. Ujistit se , jestli se moje pocity nezmění. A to se nestalo. Nastal můj čas. Nelituju ničeho. Bylo to úžasné období."

Mendes začal v kalifornském San Luis Obispo jako řeckořímský zápasník.  Odbojoval okolo 80 zápasů a zhruba 60 jich vyhrál. S MMA začal v roce 2008, kdy ho pod svá křídla vzal slavný Team Alpha a manažer Jeff Meyer. Věděli proč. Během prvních dvou let Mendes v organizacích PFC a WEC získal devět vítězství v řadě.

Tohle skóre nevyústilo v nic jiného než v UFC, kde měl až do roku 2013 jediného pokořitele a tím byl José Aldo. Ke konci kariéry už porážek začalo přibývat, ale nutno říct, že to byly obrovská jména jako Conor Mcgregor, Frankie Edgar nebo výše zmiňovaný Alexander Volkanovski. Právě jeho souboj McGregorem byl hodně očekávaný. V tehdejší době se totiž tvrdilo, že až do tohoto zápasu čelil ukecaný Ir jenom ryzím strikerům a opravdový zápasník jej vygumuje. Po solidním prvním kole jej ale ale dostihly kopy, které schytal na tělo a jakmile mu začaly docházet síly, McGregor jej velmi rychle dorazil pěstmi. S Mendesem padlo i přesvědčení, že zápasníci jsou Conorova zkáza.

Chad Mendes - Conor McGregor zdroj: Profimedia

Vše také v roce 2016 narušila dopingová kauza, kdy byl Mendes při náhodné kontrole obviněn z užívání růstového hormonu. Dvouletý distanc přijal, ale okomentoval to s dávkou ironie sobě vlastní. "Nesplnil jsem domácí úkol a to byla veliká chyba. Jsem s tím smířený a holt za to teď budu pykat."

S Mendesem odchází z UFC především jeho agresivní, výbušný a energický styl, kdy se snažil každý zápas ukončit před vypršením časového limitu. A i když ho to občas stálo vítězství, tak to byly atraktivní bouty bez špetky defenzivy a to je to, co dělá MMA nejzajímavějším. Nyní asi bude pokračovat ve svém skvěle rozjetém byznysu v loveckém odvětví.

Zdroje:  Twitter Brett Okamoto , tisková zpráva

Nejnovější články