Charles Oliveria po další výhře: Khabiba se nebojím! Rád se s ním střetnu

Charles Oliveria po další výhře: Khabiba se nebojím! Rád se s ním střetnu zdroj: Profimedia

Jednou KO, jednou submise, Oliveira začíná být opravdu nebezpečný a zjevně si věří.

Brazilci jsou známí svým skvělým bojem na zemi a Charles Oliveira není výjimkou. Bojovník s nejvyšším počtem ukončení na submission v dějinách UFC, si v sobotu připsal šesté vítězství v řadě a věří si na neporaženého šampiona Khabiba Nurmagomedova.

Sobotní turnaj z brazilského Sao Paula byl možná nejnudnějším turnajem letošního roku. Světlou výjimku představoval domácí borec Charles Oliveria, který získal patnáctý pozápasový bonus kariéry, rychlým ukončením Jareda Gordona za méně než dvě minuty. Šestým ukončením v řadě se protlačil mezi TOP 10 zápasníků lehké divize.

„Přišel jsem zápasit a nyní vyzvat nějaké soupeře. Můj trenér ví, co je pro mě nejlepší. Chci bojovat na posledním turnaji letošního roku. Neschytal jsem žádný úder a jsem na 100% zdravý. Může to být Conor McGregor nebo Paul Felder.“

McGregor ani Paul Felder se pravděpodobně na posledním turnaji roku nepředstaví. Conor je hvězdou pay-per-view a Oliveria nevydělá organizaci miliony dolarů. Odveta s Felderem dává větší smysl, ale až v příštím roce. Oliveira touží vystoupat v žebříčku co nejvýše a střetnou se s šampionem Khabibem Nurmagomedovem.

„Všichni o Khabibovi mluví. V postoji jsem lepší než on a v boji na zemi se ho rozhodně nebojím.“ Charles Oliveira je v soukromí tichý a laskavý člověk, což se projevuje v jeho stylu boje i vystupování po zápasech. „Občas nemám potřebu nic říkat, ale když už něco řeknu, jsem sám sebou. Jsem pořád ten samý chlap, který přišel z favely a je nohama na zemi. Jsem chlap, co přišel do UFC, získal rekordy za submissions, knockouty i bonusy. Musím poslouchat své trenéry a stále se zlepšovat. Chci být v síni slávy.“

Charles Oliveira rozhodně nepůsobí jako člověk, který utáhl nejvíce soupeřů v historii UFC. Patnáct pozápasových bonusů hovoří za vše. Brazilský bojovník je dlouhé roky mimo zájem fanoušků i médií. Svými schopnostmi předčí většinu zápasníků lehké divize, což dlouhé roky dokazuje. Rok 2020 může být pro Charlese nejlepší v kariéře. Dočká se titulové šance, proti nejlepšímu grapplerovi bojového světa?

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články