Chimaev je postrach divize, ale se mnou bude mít problémy, hlásí Whittaker

Chimaev je postrach divize, ale se mnou bude mít problémy, hlásí Whittaker Robert Whittaker a Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Na Khamzata Chimaeva sice v oktagonu ještě nikdo nevyzrál, bývalý šampion Robert Whittaker ale věří, že má ty správné zbraně k tomu, aby čečenského "Vlka" zkrotil.

Premiérovému turnaji v Saúdské Arábii bude v červnu vévodit velmi zajímavá bitva ve střední váze mezi Khamzatem Chimaevem a Robertem Whittakerem, ze které s velkou pravděpodobností vzejde příští titulový vyzyvatel. Domluva prý probíhala velmi rychle, neboť si Australan z nedávného souboje s Paulem Costou neodnesl žádné zranění a nestihl ani nijak extrémně přibrat. Na nabídku tak prakticky okamžitě kývl.

"Navíc je to Chimaev, ten přitáhne spoustu pozornosti. Je to teď postrach naší divize, nikdo s ním nechce bojovat," rozpovídal se Whittaker v podcastu Demetriouse Johnsona. "Jsou zápasy, které mě vzrušují, protože to jsou výzvy. Jsou to fighty, které mi přinášejí hodně hrdosti a cti."

Chimaev je podle Roberta dobrý bojovník, který má pro boj dobře nastavenou hlavu a věří svým schopnostem. Zároveň je ale neznámou, co se stane, pokud jím někdo otřese. A právě to chce australský "Smrťák" otestovat a zjistit, zda je celý ten humbuk okolo čečenského "Vlka" opodstatněný. Rozhodně ho ale nepodceňuje. "Kdykoliv se připravuješ na zápas, tak verze soupeře v tvé hlavě je mnohem horší, než ta verze, se kterou pak zápasíš. Krom mého posledního zápasu s Costou, protože ten týpek byl mnohem lepší, než jsem si myslel," vysvětlil se smíchem.

"Myslím, že tam půjdu s převahou v rychlosti a strikingu. Jedna z Khamzatových největších předností je, že dokáže lidem vnutit wrestling. A já si myslím, že to se mnou bude těžší kvůli mé práci se vzdáleností a kontrole prostoru. Opravdu se na ten fight těším, myslím si, že bude těžký. Jdu tam s tím, že ho zatáhnu do války a vybojuju si výhru, což mě nasměřuje k titulové šanci, což byl vždycky můj cíl."

Zda Whittakerovi plán vyjde a nadělí Chimaevovi první porážku v kariéře, se dozvíme 22. června. Těšit se můžeme i na další zajímavé zápasy jako třeba Johnny Walker proti Volkanu Oezdemirovi, Shara Magomedov versus Ihor Potierira či Sergei Pavlovich s Alexanderem Volkovem.

Zdroje:  Demetrious Johnson – Youtube

Nejnovější články