Chimaev potřebuje čas na zotavení po koronaviru, o hlavní zápas se tak postará Magny s Chiesou

Chimaev potřebuje čas na zotavení po koronaviru, o hlavní zápas se tak postará Magny s Chiesou zdroj: Profimedia

Chimaev se zotavuje, Edwards nesehnal soupeře a na hlavním zápase turnaje UFC Fight Island tak uvidíme Neila Magnyho a Michaela Chiesu.

Khamzat Chimaev odstoupil z plánovaného souboje s Leonem Edwardsem, se kterým se měl utkat na turnaji UFC Fight Island 8, konaném 20. ledna. Jenže čečenský bojovník se švédským pasem se podle svého manažera ještě plně nezotavil z prodělaného covidu-19, který mu zasáhl plíce a v Abú Dhabí jej tak neuvidíme:

„Khamzat měl koronavirus a když se vrátil zpátky do gymu, jeho plíce nebyly stoprocentně vyléčeny. Potřebuje čas, aby se mu uzdravily plíce a teď je to o tom, že si vezme nezbytnou pauzu na zotavení,“ prozradil důvod proč Chimaev odstoupil z naplánovaného zápasu jeho manažer Ali Abdelazziz.

Když Leon Edwards slyšel o tom, že mu odpadl soupeř, chtěl si najít dalšího soupeře:

„Odpočiň si Khamzate, jsem si jistý, že se brzy uvidíme. Ale chci 20. ledna bojovat na (bojovém) ostrově. Dano White, Seane Shelby, udělejte to,“ přikázal Edwards šéfovi UFC a rovnou se nebál vzít matchmaking do vlastních rukou, když vyzval Jorge Masvidala, s kterým by rád poměřil síly: „Kde je ta d*vka Jorge?“ rýpnul si Edwards do Masvidala, o kterém poslední dobou nejde moc slyšet.

Jenomže Jorge na výzvu nereagoval, a tak si bude muset Edwards na svůj budoucí zápas znovu počkat. A čeká už dost dlouho. Jak vlastní vinou (odmítl titulový zápas na poslední chvíli), tak i shodou okolností (zrušený zápas s Tyronem Woodleym kvůli koronaviru) totiž Edwards bojoval naposledy v červenci 2019. A za svoji neaktivitu byl také UFC potrestán a z trojky v žebříčku welterové divize byl „degradován“ na nezařazeného bojovníka. Poté co ale souhlasil zápasit s Chimaevem mu UFC znovu vrátilo jeho pozici na třetí příčce.

Hlavním zápasem na UFC Fight Island 8 tak bude zápas mezi Neilem Magnym a Michaelem Chiesou. Neil Magny se hlásil o zápas už dříve, a to jak proti Chimaevovi, tak poté i proti Edwardsovi. Ale UFC s ním mělo jiné plány a nasadilo jej proti Michaelu Chiesovi. Oba jsou v žebříčku těsně za sebou, Magny na osmé a Chiesa na deváté příčce. Oba už jsou také velice zkušenými veterány, kteří jsou v UFC přes 7 let.

Michael Chiesa zdroj: Profimedia

Zatímco Magny je komplexním bojovníkem, který dokáže ohrozit své soupeře jak v postoji, tak i na zemi, Chiesa spoléhá v podstatě výlučně na svůj excelentní grappling a snaží se zápas dostat co nejdříve na zem. Jak moc se mu tato strategie bude dařit proti Magnymu se dozvíme 20. ledna.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články