Kevin Holland letos zničil už pět soupeřů. I tak by chtěl příští víkend bojovat s Khamzatem Chimaevem

Kevin Holland letos zničil už pět soupeřů. I tak by chtěl příští víkend bojovat s Khamzatem Chimaevem Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Kevin Holland nemá dost. Po šíleném KO, které uštědřil Ronaldu Souzovi, by chtěl o víkendu bojovat s rozjetým Khamzatem Chimaevem.

Většina bojovníků potřebuje na přípravu na domluvený zápas dva až tři měsíce a před tím ještě nějakou dobu na to, než si domluví soupeře. Sečteno a podtrženo jim to vychází tak na dva až tři duely ročně. Pak je tu Kevin Holland, který už jich letos má za sebou pět, a navíc všechny vítězné.

Holland naposledy o víkendu předvedl parádní výkon proti mistrovi submisí a veteránovi UFC, Ronaldu „Jacare“ Souzovi, kterému dal v oktagonu necelé dvě minuty. Pak ho sestřelil málo vídaným hákem ze země, podobně jako jsme to mohli naposledy vidět u Nika Price, a zápas ukončil.

Číslo pět je pro Hollanda navíc stále málo, protože hned v pozápasovém rozhovoru s Joem Roganem řekl, že by klidně stihl i šestý zápas s Khamzatem Chimaevem. Ten měl původně bojovat na posledním letošním UFC turnaji proti Leonu Edwardsovi, ale jeho britský soupeř byl pozitivně testován na COVID-19, takže se duel zrušil.

„Vím, že měl Chimaev bojovat 19. prosince, „řekl Holland „Bojuje ve welterové a střední váze. Ať se vrátí do střední. Myslím, že kdyby zůstal ve welterové, tak se může stát šampionem. Ale jestli přijde do střední, tak toho chlapce sestřelím.“

Ronaldo Souza - Kevin Holland Ronaldo Souza - Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Chimaev byl letos také velice chválený za svoji výkonnost a svůj styl, protože zvládl během 10 dnů dva zápasy ve dvou rozdílných hmotnostních třídách a v obou navíc zvítězil před limitem. V září navíc po pouhých 17 vteřinách vypl Geralda Meerschaerta a prosincová akce měla být už jeho letošní čtvrtou.

Pro Hollanda je to ale stále málo, což osvětlil na tiskové konferenci. „Nemá reputaci, že by neustále bojoval. To si myslí akorát všichni příležitostní bojovníci. Letos bojoval třikrát a dvakrát proti babrákům a pak proti Geraldu Meerschaertovi. Ten sice není babrák ale šel do tohoto zápasu po knokautu. Chimaev ještě nebojoval s nikým, kdo by proti němu šel s výhrou.“

„Jsem k UFC loajální,“ zakončil Holland svou tiskovku. „Jsem tady pro ně, ať budou chtít cokoliv. Když budou chtít, abych bojoval příští víkend, tak budu bojovat příští víkend. Když budou chtít, abych bojoval až za pár měsíců, tak budu bojovat až za pár měsíců. Jsem tu, ať po mě budou chtít cokoliv.“

Kevin Holland je určitě jeden z mála bojovníků, kteří svá slova myslí vážně a opravdu mu nedělá problém bojovat kdykoliv a s kýmkoliv. Zápasy si vyloženě užívá a sledovat ho při práci stojí za to. A pokud půjde v divizi dál nahoru tímto tempem, tak tu za chvíli budeme mít nového vyzyvatele.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články