Covington nařkl Poiriera, že na tréninku knockoutuje amatéry. Ten své chování v gymu vysvětlil

Covington nařkl Poiriera, že na tréninku knockoutuje amatéry. Ten své chování v gymu vysvětlil zdroj: Profimedia

Colby Covington zveřejnil video, ve kterém Dustin Poirier knockoutoval svého tréninkového partnera a poté ještě začal slavit.

Vyzyvatel welterové váhy, bouřlivák a tak trochu i prudič, Colby Covington, nedávno nařkl svého bývalého týmového kolegu Dustina Poiriera z neprofesionálního a nevhodného chování na tréninku.

Colby na Twitteru sdílel video, ve kterém Dustin knockoutoval svého sparring partnera, když se před 2 roky připravoval na zápas s Khabibem Nurmagomedovem. Poté Poirier zvedl ruce nahoru ve vítězném gestu a zvolal „a nový (šampion)!“.

„Ten týpek, který je navlečený do chráničů od hlavy až k patě, aby chránil svůj obličej a svoje pocity, je Poirier. Ten týpek bez helmy, wrestlerských zkušeností a bez mozkových buněk, je „Khabib“. Hodný kluk? Zlý kluk? Vy to rozhodněte,“ napsal k videu Covington, který v rozhovoru pro MMA Junkie vyčítal Poirerovi to, že jeho sparring partner byl amatérským zápasníkem a Poirier na něj útočil příliš tvrdě.

Dustina Poiriera to nenechalo chladným a na svém Twitteru odpověděl, že se nejedná o amatéra, ale o profesionála, který už má něco odbojováno:

„Tohle je profesionální bojovník s 20 výhrami,“ bránil se Poirier a v následném rozhovoru pro UFC Arabia pak nabídl podrobnější vysvětlení:

„To je důvod, proč jsem to napsal. Nechci, aby si lidi mysleli, že jde o nějakého amatérského kluka nebo něco takového. Byl to profesionální bojovník. Tohle se v gymech při tvrdých, opravdu tvrdých sparinzích stává. Je čas, kdy driluješ a trénuješ a podobně. Je taky čas, kdy se dělají tvrdé sparringy a tohle byl trénink s tvrdými sparringy. Je to tak jak to je.“

Svého kamaráda a týmového kolegy Poiriera se zastal také Jorge Masvidal, který si přitom ještě rýpnul do svého rivala Covingtona:

„Proč nezveřejníš to video, kde tě Dustin sejmul úderem na břicho? Pořád házíš nenávist na lidi, kteří mají sílu.“

Nakonec se k incidentu vyjádřil i sám knockoutovaný sparring partner, kterým je brazilský bojovník Felipe Douglas. Ten skutečně není žádným amatérem a má 18 vyhraných profi zápasů a 5 porážek. Sám Douglas nevidí na Poirierově chování nic špatného a chápe, že při tvrdých sparinzích, k těmto nehodám může dojít:

„Byl to intenzivní sparring a věci jako je tato se ve sparringu stávají. Někteří lidi říkají, že jsem neměl chrániče, ale nebyl důvod je mít na sobě, protože Dustin trénuje správně, není škodolibý. Dává tvrdé údery, dostal mě a sejmul mě na zem. Trenér mě vyprovodil z klece a nedovolil mi se tam vrátit.

„Co se týče jeho oslavování hned potom, lidi říkají, že si dělal srandu. Ale tohle je stav mysli chlapa, který bude bojovat o šampionský pás. Nepovažuju to za neúctu. Nedělám to, ale je to jeho stav mysli, představoval si ten zápas. Měl tehdy bojovat o šampionský pás, je to jeho život.“

Poiriera o víkendu čeká zakončení vyrovnané trilogie s Conorem McGregorem a pokud vyhraje, dostane šanci bojovat o titul lehké váhy s šampionem Charlesem Oliveirou.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com , ufc.com

Nejnovější články