Co bude dál s Masvidalem? Manažer prozradil, o které dva soupeře má "Gamebred" zájem

Co bude dál s Masvidalem? Manažer prozradil, o které dva soupeře má "Gamebred" zájem zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal se otřepal z první porážky KO v kariéře a už se rozhlíží po soupeřích na podzimní návrat do oktagonu. 

Pohádkový příběh o restartu kariéry a zisku šampionského pásu nevyšel, Jorge Masvidal musel dvakrát sklonit hlavu před fenomenálním Nigerijcem Kamaru Usmanem. Naposledy dostal první KO v kariéře. Další šance zabojovat o titul teď jen tak nepřijde, "Gamebred" ale nevěší hlavu a fanouškům vzkázal, že se na něj můžou těšit opět na podzim.

Kdo by měl být soupeřem? Masvidal během prvního galavečera své vlastní organizace prozradil, že vezme kohokoliv z nejlepší pětky welterové divize. Zároveň si ale neodpustil rýpnutí do Leona Edwardse, který nedávno porazil populárního Diaze. „Umí toho dost, ale prostě v sobě nemá dostatek odvahy a agrese, aby tam šel a zmlátit špičkového soupeře tak, jak by měl,“ zhodnotil Angličana, se kterým měl kdysi v zákulisí turnaje v Londýně menší potyčku. I proto by jejich zápas dával smysl.

Masvidalův manažer Malki Kawa ale prozradil, že jeho klient pokukuje především po dvou konkrétních soupeřích. V říjnu či listopadu by prý chtěl nastoupit proti Colby Covingtonovi či Nathanu Diazovi. Druhého jmenovaného už jednou s přehledem porazil a získal tak titul pomyslného "největšího grázla" v UFC. Zápas však po 3. kole ukončil lékař a argumentem mnohých fanoušků tedy je, že právě v posledních kolech je Nate nejnebezpečnější. Je zároveň jasné, že tahle odveta by rozhodně vydělala spoustu peněz.

I s Covingtonem má ale Masvidal zajímavou historii. Bývali totiž jenom tréninkoví parťáci, ale především kamarádi, kteří spolu dokonce nějaký čas bydleli. Nakonec se z nich ale stali nepřátelé a Covington kvůli vzájemným roztržkám dokonce opustil American Top Team. Jejich vzájemný souboj visí už dlouho ve vzduchu. Háček je ale v tom, že podle šéfa UFC by právě Covington měl být dalším titulovým vyzyvatelem.

Ať už ale Masvidal nastoupí proti komukoliv, je jisté, že opět půjde o velice sledovaný zápas, takže ho bude UFC chtít zařadit na nějaký větší číslovaný turnaj. Jako soupeři by teoreticky připadali v úvahu též karatista Stephen Thompson či Gilbert Burns, kteří se spolu utkají na nadcházejícím UFC 264. Zatímco první jmenovaný Masvidala kdysi porazil, s Brazilcem se v oktagonu ještě nepotkali.

Zdroje:  Twitter Ariel Helwani

Nejnovější články