Dá Poirier opět přednost money fightu před titulem? Na Twitteru si domlouvá zápas s Diazem, McGregor se tím baví

Dá Poirier opět přednost money fightu před titulem? Na Twitteru si domlouvá zápas s Diazem, McGregor se tím baví Poirier a Diaz se měli střetnout už v roce 2018, ze souboje ale nakonec sešlo. | zdroj: Profimedia

Po dvojitém vítězství nad McGregorem je o souboj s Dustinem Poirierem velký zájem. Nejhlasitěji po něm volá populární svéráz Nate Diaz.

Když Poirier v lednu McGregora porazil a namísto "tituláku" dal přednost odvetě, mnozí fanoušci jeho rozhodnutí kritizovali. Risk se mu ale nakonec vyplatil, irskou superhvězdu totiž porazil i podruhé. A vypadalo to, že další krok je jasný –⁠ souboj o titul s Charlesem Oliveirou.

Věci se však začaly zamotávat. Ozval se totiž další lukrativní zájemce, kterým není nikdo jiný než populární svéráz Nate Diaz. Oba se měli střetnout už v roce 2018, ale ze zápasu nakonec sešlo, UFC se totiž nedařilo domluvit s Diazem, a tak se Dustin nakonec rozhodl podstoupit operaci kyčlí. Stocktonský svéráz se mu následně vysmál, že ze zápasu vycouval a prohlásil se za vítěze. Od té doby Poiriera opakovaně odmítal, nyní ale otočil a byl to on, kdo přišel s výzvou. Svému rivalovi navrhnul, aby si spolu střihli zápas ve střední divizi (-84 kg), byť oba normálně zápasí v nižších váhových kategoriích.

Poirier odpověděl, že mu na váze nezáleží. Oba bojovníci koneckonců normálně váží nejspíš dost podobně, a tak hubnutí kvůli vzájemnému zápasu nedává nutně smysl. Diaz ale namísto toho obrátil pozornost k McGregorovi, kterému doporučil, aby byl po prohrách pokornější. Také mu prý ukáže, jak Poiriera porazit.

Je jasné, že k souboji těchhle dvou jednou dojde. Otázkou však je, jestli je zrovna teď ta pravá chvíle. Fanoušci se rozdělili na dva tábory. Jedni by radši, aby Dustin zabojoval o titul, zatímco zbytek by se radši podíval na "money fight" s Diazem. Anketa na našem Facebooku vyzněla výrazně pro druhou možnost, UFC ale zřejmě trvá na tom, aby dostal přednost souboj s Oliveirou. To naznačuje i Nate: "Věděl jsem, že jsi zbabělá d***a, je to 2-0 pro mě," nebral si servítky na Twitteru. "Lžou a ty jsi jim na to skočil," opáčil hned Poirier. Diaz ale nesouhlasil: "Vem už sakra život do svých rukou a přestaň být malá d***a. Děláš to, co ti řeknou, já si dělám co chci."

A přesně v duchu hesla "když se dva perou, třetí se směje" se ozval i McGregor, který stále nemá uzavřené účty ani s jedním z nich. "Haha, pokračuj, dobře se bavím," komentoval Diazův status na Twitteru. Ten mu ale dal vtipně najevo, aby byl raději ticho, když je nyní zdravotně indisponován:

Krom toho šanci na svou odvetu s Poirierem vyhlíží také Justin Gaethje. Ten se k ní však bude muset nejprve probít přes Chandlera. Jejich první souboj však patřil k těm největším bitvám, jaké jsme kdy v oktagonu viděli, a druhé pokračování by určitě nezklamalo. Uvidíme, jakým směrem se "Diamant" z Lafayette nakonec vydá.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články