Dana White pochybuje, že by se Nick Diaz ještě vrátil do oktagonu

Dana White pochybuje, že by se Nick Diaz ještě vrátil do oktagonu zdroj: Profimedia

Starší z bratrů Diazů nebojoval dlouhé roky. Podle UFC prezidenta to tak ale asi i zůstane.

Bratři Diazové patří mezi největší hvězdy světového MMA. Bohužel nejsou tak aktivní, jak by si fanoušci přáli a Nick Diaz naposledy bojoval v roce 2015 s Andersonem Silvou. Poté dostal trest za užiti marihuany a ukončil kariéru. O návratu se spekuluje téměř každý rok, prezident UFC Dana White ale nedávno potvrdil, že UFC s Nickem jedná. 

"Já jsem s ním nemluvil, ale naši matchmakeři ano. Říkal jsem to několikrát, myslím si, že Nick už nechce zápasit. Řekl bych, že ztratil vášeň znovu bojovat. Všechno je to na něm, on sám musí vědět, zda se chce vrátit nebo ne. Myslím si, že by se zápasnici neměli vracet z důchodu, nechci vidět, jak si ublíží. Tohle není basketbal, kdy můžete hrát na půl plynu. V MMA musíte dělat všechno na plno, dát tomu sto procent. v UFC jsou jen ti nejlepší, zabijáci, kteří se chtějí stát šampiony. Pokud nemáte dokonale nastavenou psychiku, nemáte šanci." řekl Dana White pro ESPN.

Pět let je dlouhá doba. Nick sice stále trénuje, učí žáky ve své Nick Diaz Academy, závodí v triatlonu. Fyzickou kondici si drží na vysoké úrovni, ze svého bojového umění také nic neztratil. Ale vrátit se po tak dlouhé pauze do profesionálního oktagonu není jen tak. Nick sám prohlásil, že již nechce nikoho mlátit. Zdá se tedy, že návrat jednoho z nejzábavnějších bojovníků v dějinách MMA je bohužel nepravděpodobný.  

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články