Dana White se zastal bojovníka, který vzdal zápas, posměváčkům poslal drsný vzkaz

Dana White se zastal bojovníka, který vzdal zápas, posměváčkům poslal drsný vzkaz zdroj: Profimedia

Dana White si většinou vůči bojovníkům servítky nebere, tentokrát se ale jednoho naopak zastal.

Maxu Rohskopfovise splnil sen všech MMA bojovníků – dostal šanci zápasit v prestižní UFC. Dozvěděl se o tom však jen několik dní předem a bohužel pro něj to tedy nedopadlo úplně podle představ. Po druhém kole naléhal na svého trenéra, ať zápas ukončí. Ten se ho však naopak snažil motivovat, ať zápas nevzdává. Zakročil však rozhodčí, který se zeptal Maxe, zda chce pokračovat. Odpověď byla jasná: "Ne, nechci".

Do té doby měl Rohskopf krásné skóre 5:0, ale boj v nejprestižnější lize světa se ukázal jako příliš velké sousto. Za své rozhodnutí samozřejmě neunikl kritice od "internetových bojovníků". Zastání ale našel přímo u šéfa UFC.

max rohskopf zdroj: Profimedia

"Dovolte mi říct, že v tomhle zatraceném sportu, když to v hlavě zabalíte, tak je to konečná," nabídl svůj názor White a zároveň se snažil mladého bojovníka povzbudit. "Měli byste mít možnost skončit. Vím, že je to kritizováno, ale hádejte co? Každý kdo vás bude pomlouvat za to, že jste se vzdali, není v oktagonu a nebojuje. Je snadné to kritizovat, ale tohle je úplně jiná úroveň, chlape."

Sám White kdysi snil o kariéře boxera, takže se do mladého zápasníka dokázal vcítit. "Kdysi jsem věřil, že jsem bojovník," zavzpomínal šéf UFC na své mládí. "A jednoho dne jsem zjistil, že jsem nebyl. Uvědomil jsem si, že ne. Když to zjistíš, musíš odejít pryč. Neříkám, že to je případ tohohle kluka, ale jestli cítil, že to musí ukončit, tak kdo má sakra právo ho za to soudit? Měl kuráž na to, aby vzal zápas v UFC na poslední chvíli, přišel sem a bojoval."

"Zítra bude muset vstát, podívat se do zrcadla a zjistit, kým vlastně je a co chce dělat. Není vůbec ostuda se sem dostat a zjistit, že to není pro vás. Dal tomu šanci, nevyšlo to. Pro všechny, co by chtěli takového kluka zesměšňovat, jděte do pr**e," nebral si White servítky. "Přijďte si to zkusit a dokažte to, co dnes on. Jen hodně málo lidí tohle dokáže."

Sám Rohskopf zatím nenabídl žádné vyjádření. Zůstává tedy otázkou, jestli svou slibně rozjetou MMA kariéru zabalí, anebo bude v teprve pětadvaceti letech pokračovat dál s tím, že se v budoucnu do UFC třeba ještě vrátí, až bude mít více zkušeností.

Zdroje:  mmajunkie.com , sports.yahoo.com

Nejnovější články