Darren Till v UFC nejspíš změní váhu a říká: "Pořád věřím, že jsem ten nejlepší bojovník na světě."

Darren Till v UFC nejspíš změní váhu a říká: "Pořád věřím, že jsem ten nejlepší bojovník na světě." zdroj: Profimedia

Darren Till to s největší pravděpodobností zkusí ve střední váze.

Dlouho se diskutovalo, jestli Darren Till nerozšíří střední váhu v UFC a nedoplní tak borce jako Whittaker nebo Adesanya. Teď to on sám více méně potvrdil v rozhovoru pro BT Sport a sdělil, že by byl schopný bojovat za měsíc.

"Je to velice pravděpodobné," řekl Till. "Ještě je nutné doladit pár věcí, ale ano, trochu jsem zvedal. Zlepšil jsem svou výživu a jsem připraven jít za čtyři týdny do ostrého boje. Nikdo netrénuje jako já, tím jsem si jistý."

Till už několikrát bojoval se svojí vahou ve velterové divizi, kde se často pohyboval na její vyšší hraně. Změna váhové kategorie často přináší i zdravotní komplikace a proto se britský fighter musí především dobře cítit a musí mu to schválit také trenér Colin Heron.

Daren TIll zdroj: Profimedia

"Chci se prostě nejdřív dostat do nějaké fáze, kde se budu cítit dobře, a z toho musíme vycházet. A je to také to, co chce Colin. Uvidíme. Vím, že někdy v budoucnu budu šampionem, ale na to mám ještě spoustu času."

Darren dlouho procházel svojí kariérou bez jediné prohry, než narazil za poslední rok na Tyrona Woodleyho a Jorgeho Masvidala. Po dvou prohrách a posledním zápase v březnu s druhým jmenovaným si dal kratší pauzu. Teď se vrací plný sebevědomí.

"Chci určitě do Vánoc ještě bojovat a nemůžu se dočkat. Pořád věřím, že jsem nejlepší bojovník na světě a že na to mám dovednosti a myšlení. Jo, někdy nad tímhle nepřemýšlím a možná že chci během boje jen jednoduše rozdrtit toho chlápka naproti, ale všechny tyhle myšlenky se po zápase vrátí."

Zdroje:  Youtube BT Sport , tisková zpráva

Nejnovější články