Dočká se Shevchenko nové výzvy? „Kyrgyzská střela" domlouvá zápas s nebezpečnou Brazilkou

Dočká se Shevchenko nové výzvy? „Kyrgyzská střela" domlouvá zápas s nebezpečnou Brazilkou Shevchenko | zdroj: Profimedia

Šampionku muší váhy Valentinu Shevchenko velice pravděpodobně čeká na začátku léta zápas s nepříjemnou thaiboxerkou Tailou Santos. Na stejném turnaji by se měl objevit i Jiří Procházka.

Pro královnu muší váhy UFC Valentinu „Bullet“ Shevchenko bylo za poslední roky velice těžké sehnat soupeřku, která by pro ni znamenala nějakou větší výzvu. Od prosince 2018, kdy usedla na trůn, totiž kosí jednu protivnici za druhou a pouze tři bojovnice s ní od té doby dokázaly v kleci vydržet až do konce časového limitu.

Nyní se ale divizním žebříčkem začínají nahoru prodírat mladší fighterky, které UFC v posledních letech přijalo jako budoucí naděje. Tohoto jevu si všimla ostatně všimla i samotná Valentina. Ta v nedávném rozhovoru pro britský deník Metro prohlásila, že se do její váhy konečně dostává čerstvý vítr, jenž by mohl přinést zajímavé změny.

„Je tu spousta mladších bojovnic, které získávají formu a zkušenosti,“ řekla Shevchenko. „V muší váze se tak znovu něco děje. Myslím, že lidé by rádi viděli více nových vyzyvatelek a ne další odvetu s Andrade. Chápu, že na jednu stranu by tenhle zápas dával logiku, protože byl velice těsný, ale myslím si, že nová vyzyvatelka je teď pravděpodobnější. A určitě bude z první pětky.“

A vypadá to, že se Shevchenko se svým tipem trefila. Podle informací serveru MMA Fighting je téměř domluvený zápas proti Taile Santos. Tato brazilská thaiboxerka se do UFC dostala díky velice slušnému ofenzivnímu představení v reality show Dana White’s Contender Series, kde na body zcela jasně přejela Estefani Almeidu.

Samotný debut v nejslavnější MMA organizaci na světě Santos sice úplně nevyšel, protože taktéž po verdiktu bodových sudí nestačila na Maru Romero Borellu (což byla její vůbec první porážka v kariéře), ale od té doby už pouze vyhrává a momentálně tak drží sérii čtyř vítězství v řadě. Díky tomu se nachází v muší váze na páté příčce. Za poslední zápas, ve kterém poměrně překvapivě ukončila submisí Joanne Wood, si navíc dokonce odnesla bonus za výkon večera.

Vypadá to tedy, že vzniká velice zajímavý duel a Santos by mohla být pro Shevchenko ne úplně snadnou kořistí. Kdy přesně k tomuto zápasu dojde zatím není oficiálně potvrzené, ale podle prvotních informací se uskuteční 11. června na číslovaném UFC turnaji v Singapuru.

Na této akci to navíc nejspíš nebude jediný titulový zápas. Vše nasvědčuje tomu, že by se zde měl objevit také český bojovník Jiří Procházka, kterému před několika dny odložili květnový souboj se šampionem polotěžké váhy Gloverem Teixeirou. Zdá se tedy, že nás čeká opravdu velice zajímavý galavečer.

Zdroje:  metro.co.uk , MMA Fighting

Nejnovější články