Domácí Jingliang knokautoval svého soupeře deset vteřin před limitem a dojetím se rozplakal

Domácí Jingliang knokautoval svého soupeře deset vteřin před limitem a dojetím se rozplakal zdroj: Profimedia

UFC Shenzhen nám v předposledním zápase konečně nabídla první KO.

Co-main fight, který nabídl welterovou váhu se měl odehrát už v loňském listopadu, ale nakonec byl zrušený, protože se Brazilec Elizeu Zaleski dos Santos zranil. Nyní už se jeho soupeř, domácí Li Jingliang, dočkal. Jedná se o borce, kteří už  v UFC mají něco odbojováno a oba evidovali do dnešního pouze jednu prohru.

I přes slušné statistiky a neskutečně hlasitou atmosféru se v prvním kole dlouho nestalo vůbec nic. Taktická bitva plná slabých pokusů. Vzrušení přišlo až téměř v závěru, kdy Číňan trefil svého soupeře pravou zadní a dokázal ho dostat na zem, kde mu ještě přidal koleno. Ani to ale dos Santose nerozhodilo a byl okamžitě zpátky na nohách.

Druhé kolo přineslo podobnou písničku. Diváci se sice skandováním bavili, jinak se jednalo o mírnou nudu a přetaktizovanost. Bylo vidět, že oba dva mají plno zkušeností a že se umí hýbat, pokusy o údery však často nedokázaly zasáhnout svůj cíl. To také způsoboval veliký prostor, který mezi fightery přetrvával.

A třetí kolo nabízelo dlouho to samé co dvě předchozí. Hodně pohybu a málo úderů. Jingliang ale půl minuty před koncem duelu výborně trefil zvedák, který letěl spíše na spánek, i tak ale splnil svůj účel a dos Santose opět poslal na zem. Ten se sice ještě značně otřesený stihl zvednout, v tu chvíli k němu ale Číňan znovu přiskočil, přitlačil ho na pletivo a začal ho znovu tlouct a Brazilec se znovu zřítil na zem, kde pouze ležel. To  už rozhodčí nevydržel sledovat a deset minut před limitem zápas ukončil.  Velice emotivní vítězství pro domácího Jinglianga, který se v oktagonu při oslavách setkal s manželkou a s malým potomkem a dojetím se rozplakal.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články