Dos Santos pořád touží po titulovém zápase, v cestě mu stojí francouzská mlátička Ngannou

Dos Santos pořád touží po titulovém zápase, v cestě mu stojí francouzská mlátička Ngannou zdroj: Profimedia

O víkendu se v UFC očekává v hlavním zápase velká bitva, v těžké váze proti sobě nastoupí Francis Ngannou a Junior dos Santos. 

Francis Ngannou se narodil 5. září 1986 v malé kamerunské vesničce Batié. Žil v chudobě a dosáhl pouze základního vzdělání. Už od 12 let kvůli rodinné pokladně pracoval v místní pískovně. Ačkoliv byl lákán velkým množstvím gangů, tak všechny odmítl a věnoval se raději trénování boxu. Ve 26 letech emigroval do Francie, kde žil rok jako bezdomovec, ale v roce 2013 si ho všiml Didier Carmont a dovedl ho do profesionálních zápasů.

I přes francouzský zákaz MMA si ho UFC všimla a za jeho tvrdé údery a trochu neohrabaný, ale rázný styl mu nabídla smlouvu. Zde se vybudoval ve velkého univerzála. Pořád jede především na vypnutí soupeře v postoji, ale i na zemi v několika zápasech ukázal, že submise a především škrcení mu nejsou vzdálené. Momentálně drží dvě výhry v řadě. Naposledy dokázal v únoru ukončit Caina Velasqueze už po 26 vteřinách.

Francis Ngannou zdroj: Profimedia

MMA miluje a sám říká, že do něj vstoupil především kvůli zábavě." Po prvním tréninku jsem zjistil, jak moc mě MMA baví. Občas cítím, že to neberu úplně vážně, ale zároveň nemám žádný strach, nemám co ztratit. Posouvám se dopředu a snažím se učit nové věci, ale především si to užívám."

Junior dos Santos, který se narodil 30. ledna 1984 v brazilském Cacadoru, byl spolu s jeho dvěma sourozenci vychováván pouze matkou. Jeho otec byl těžký alkoholik a rodinu opustil. Pracoval už od desíti let a mezi tím trénoval kapueru a brazilské jiu-jitsu. Když chtěl v jednadvaceti letech přejít na box, tak mu jeho trenér Luiz Carlos Dorea poradil, aby zkusil MMA.

S tím dos Santos začal v roce 2008. Když v Brazílii ukončil všech sedm zápasů před limitem, okamžitě po něm sáhla UFC, do které vlétl podobným způsobem. Z devíti výher hned sedm zakončil knokautem a proti Cainu Velasquezovi dokonce získal i titulový pás těžké váhy, než mu ho Velasquez po roce opět sebral. Následně se jeho kariéra rozkolísala a střídal výhry s prohrami. Momentálně je ale zpátky na vítězně vlně a drží tři zářezy v řadě. Jeho poslední dva soupeři Tai Tuivasa a Derrick Lewis pocítili sílu jeho pěsti a prohráli TKO.

Junior dos Santos zdroj: Profimedia

Dos Santos tak stále věří, že i přes svůj věk má k titulovému pásu zase blízko. "Mým cílem je pořád titulový pás. Pořád se chci znovu stát šampionem. I když je mi 35, tak se stále snažím být aktivní. Posledních pět let jsem bojoval jednou do roka, teď chci číslo zvýšit minimálně na tři zápasy."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články