Duel Rakič –⁠ Blachowicz se bude muset přesunout, Polák má problémy s páteří

Duel Rakič –⁠ Blachowicz se bude muset přesunout, Polák má problémy s páteří Porážky bolí. Jan Blachowicz poté, co přišel o titul v souboji s Gloverem Teixeirou | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion Jan Blachowicz informoval, že se kvůli zranění nemůže plnohodnotně připravit na březnový souboj s dravým Srbem. Oba doufají, že se jejich střet pouze o pár měsíců posune.

Očekávaný březnový turnaj UFC Fight Night hlásí největší možnou ztrátu. Kvůli zdravotním problémům byl totiž nucen odstoupit Jan Blachowicz, který se měl v hlavním zápase večera utkat s Aleksandarem Rakičem.

"Mám pro vás špatné zprávy. Bohužel nebudu 26. března na UFC v Columbusu. Mám zranění páteře v oblasti krku, kvůli kterému nemůžu trénovat s těžkými vahami. Musím to teď napravit. Mám štěstí, protože zranění nevyžaduje operaci. Bude to spíše rehabilitační proces," informoval polský bojovník na sociálních sítích. "Fyzioterapeuti se postarají o to, abych byl během pár týdnů opět zcela funkční. Doufám, že se zápas s Rakičem posune a v oktagonu se s ním potkám v první půlce tohoto roku." Zároveň dodal, že sice může lehce trénovat, ale na velmi důležitý zápas chce být zkrátka stoprocentně fit.

UFC pro Rakiče, který se dlouho snažil k vzájemnému souboji vyhecovat Jiřího Procházku, s největší pravděpodobností nebude hledat náhradu a s odložením, zdá se, nemá problém ani on sám. Bývalému šampionovi polotěžké váhy vzkázal, ať se rychle uzdraví a že se uvidí později tento rok.

Na kdy se očekávaný zápas přesune, zatím není jasné. Pokud zdraví ex-šampiona dovolí, mohlo by to být na  květen, na kdy je naplánovaný také titulový souboj mezi Teixeirou a Procházkou. Rakič a Blachowicz by tak zároveň mohli v případě potřeby zaskočit jako náhradníci.

Pro turnaj na konci března bude muset organizace zřejmě najít nový hlavní zápas, byť i tak se bude jednat o velice zajímavou podívanou, zejména pro českého fanouška, jelikož na startovce figuruje David Dvořák, který poměří síly s Brazilcem Matheusem Nicolauem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články