Gaethje prozradil, v čem je podle něj Poirier speciální

Gaethje prozradil, v čem je podle něj Poirier speciální Dustin Poirier vs. Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Do jednoho z nejočekávanějších MMA zápasů zbývá už jen pár dní. Ubrání Brazilec Oliveira trůn lehké váhy UFC, nebo na něj usedne Američan Poirier? Justin Gaethje nabídl svůj názor.

Už v neděli ráno se v rámci hlavního zápasu turnaje UFC 269 střetnou Charles Oliveira a Dustin Poirier. Americký vyzyvatel je podle sázkových kanceláří výrazným favoritem a na jeho stranu se přiklání třeba také bývalý šampion Khabib Nurmagomedov.

Svůj názor nabídl v podcastu Throwing Down with Renee & Miesha také Justin Gaethje, který se s krajanem přezdívaným "Diamond" potkal v roce 2018. Zprvu ale zdůraznil, že MMA je nevyzpytatelné a všechny predikce by tedy měly být brány s rezervou.

"Důvod, proč tomuhle sportu tak fandím je jeho nepředvídatelnost každé vteřiny. Nezáleží na tom, kdo je lepší, v mžiku se všechno může změnit. Takže je pro mě strašně těžké to s jistotou tipovat. Myslím, že Poirier nakonec vyhraje. Pokud to půjde přes dvě a půl kola, tak zvítězí."

Zároveň ale Gaethje neodepisuje ani brazilského šampiona. "Pokud se dostanou do nějakých grapplingových situací, tak si myslím, že Poirier může být ukončen v prvních dvou nebo dvou a půl kolech,"

"Ale myslím, že poté už ve většině zápasů záleží na srdci a vůli," dodal hned vzápětí. "Víte, na Poirierovi je v tomhle směru něco speciálního. Vydělal už spoustu peněz, ale je velmi neobvyklé, když najdete někoho, kdo tu není jen pro peníze. A on je jedním z těch chlapů. Takže si ho neumím představit, že by co se týče srdce a vůle tenhle zápas prohrál."

Jelikož je Gaethje aktuálně v žebříčku lehké váhy, s největší pravděpodobností bude příštím vyzyvatelem. Odvetě epické bitvy s Poirierem by se v takovém případě rozhodně nebránil.

"Když jsme bojovali poprvé, tak byl hodně dobrý. Ale bojoval jsem tehdy jinak, hrál jsem hru, kdo je větší tvrdší a silnější, a on vydržel víc a trefil ten úder. Byl jsem překvapený, jaké údery ustál a to je důvod, proč pro mám takový respekt pro srdce a vůli toho chlapa"

Pokud však Oliveira šampionem zůstane, Gaethje by prý raději bojoval s ním. Ať už tedy hlavní zápas UFC 269 v neděli ráno našeho času dopadne jakkoliv, v lehké váze nás nebude do budoucna o zajímavé střety rozhodně nouze.

Zdroje:  Throwing Down with Renee & Miesha

Nejnovější články