Khabib tipuje vítěze nadcházejícího titulového zápasu v lehké váze

Khabib tipuje vítěze nadcházejícího titulového zápasu v lehké váze Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

S jedním se v kleci střetl, pro toho druhého má respekt. Nurmagomedov zanalyzoval souboj mezi Oliveirou a Poirierem.

Už tento víkend proběhne veliký turnaj UFC 269, jemuž vévodí jeden z nejočekávanějších zápasů roku. V tom si to o titul lehké váhy rozdá brazilský šampion Charles Oliveira a jeho vyzyvatel Dustin Poirier.

Tento duel bude samozřejmě pod drobnohledem fanoušků a expertů z celého světa a nenechá si ho ujít ani bývalý držitel titulu Khabib Nurmagomedov. Ten už sice rukavice pověsil na hřebík, ale stále dění ve své bývalé divizi pozorně sleduje. V nedávném rozhovoru pro server ESPN tak udělal krátký rozbor a odhadl, kdo by mohl zvítězit.

„S Oliveirou nemůžete jít do jeho červené zóny,“ řekl Khabib. „Ten chlap je opravdový ukončovatel a je velmi nebezpečný. Když to s ním Poirier dotáhne až do šampionských kol (čtvrté a páté – pozn. red.), jak nedávno sliboval, tak zvítězí. Ale pokud na to bude spěchat, tak si myslím, že bude mít Oliveira šanci. Můj názor: Myslím, že je to šedesát na čtyřicet pro Dustina.“

Nurmagomedov, jenž se vždy prezentoval jako excelentní zemař, už Oliveiru v médiích za jeho brazilské jiu-jitsu několikrát vychválil a také prohlásil, že si šampionský pás za to, co v UFC předvádí, rozhodně zaslouží. I tak je ale stále přesvědčený, že Poirier má o trochu lepší schopnosti, které mu nakonec dopomůžou až k premiérovému titulu.

Khabib Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

„Dle mého názoru má úžasné kardio a srdce,“ myslí si Khabib. „Charles je velice nebezpečný protivník a je si vědom toho, že je opravdový šampion. Má devět výher v řadě, porazil Tonyho Fergusona a hned osm soupeřů ukončil před limitem, takže je to pro mě velice zajímavý bojovník. Ale pořád si myslím, že větší šanci na vítězství má Dustin Poirier.“

Jak tento extrémně zajímavý titulový zápas doopravdy dopadne se dozvíme už za pár dnů. Hlavní karta turnaje UFC 269, jenž se odehraje v americkém Las Vegas, začíná v neděli ve 4 hodiny ráno našeho času, takže k souboji mezi Poirierem a Oliveirou by mělo dojít někdy mezi 7 a 8 hodinou.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články