Khabib plánuje expanzi své organizace, za vzor má šéfa UFC, přesto se mu v jedné věci podobat nechce

Khabib plánuje expanzi své organizace, za vzor má šéfa UFC, přesto se mu v jedné věci podobat nechce Šéf UFC Dana White a Khabib Nurmagomedov mají přátelský vztah. | zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov se svojí soutěží Eagle FC míří do Moskvy a na Miami. O porovnání s UFC ani dalšími organizacemi ale nechce vůbec slyšet.

Zřejmě nejznámější dagestánský bojovník a bývalý několikanásobný šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov si sice už nějaký pátek užívá sportovního důchodů, ale to absolutně neznamená, že by zahálel. Ve své domovině se věnuje začínajícím zápasníkům a také zde založil svojí vlastní MMA organizaci s názvem Eagle FC.

Khabib do této soutěže za poslední rok získal už plno zajímavých ruských fighterů a renomé Eagle FC roste raketovým způsobem. A to až takovým, že v půlce prosince bude organizace pořádat turnaj v Moskvě a v lednu mají v plánu uspořádat galavečer dokonce v americkém Miami. I přes tyto dílčí úspěchy se ale Nurmagomedov nechce s nikým porovnávat.

„Nemám zájem s nikým soutěžit,“ řekl Khabib v rozhovoru pro ESPN. „Navíc není žádným tajemstvím, že nejlepší na světě je a bude UFC. Tihle kluci téměř třicet let dělají skvělé show po celém světě. UFC je obří značka. A já nechci konkurovat dalším organizacím. Mám na to svůj pohled a své zásady.“

„Teď je konec listopadu a já si vzpomínám na to, jak jsem před rokem Eagle FC rozjížděl. Máme za sebou jen 12 měsíců. Pokud se chcete stát velkou organizací, tak na to potřebujete pět, šest let a musíte stále po celém světě pořádat nějaké akce. Musíme ještě domluvit spoustu zápasů. Je příliš brzy mluvit o tom, že bychom mohli soutěžit s nějakou velkou rybou. Právě začínáme a já jsem z této cesty nadšený.“

Khabib Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

I když nechce Nurmagomedov přijít se svou organizací do žádné spojitosti s UFC, tak nezapomněl zmínit svého bývalého šéfa Danu Whitea. Jeho styl, jakým, zvládá řídit nejslavnější MMA soutěž na světě, je pro Khabiba velikou inspirací a v budoucnu by se mu velice rád přiblížil. Zároveň ale vtipně poznamenal, že by ale rozhodně nikdy nechtěl zdědit slavnou Danovu plešku.

„Ano, chci být podobným promotérem,“ prozradil Khabib. „Chci být u všeho a umět všechny podpořit. Skoro jako Dana. Ale nechci být jako on - bez vlasů. Viděl jsem Danovu fotku, když začínal s UFC a vlasy měl. Teď můžete vidět, že na hlavě nemá vůbec nic. V tom určitě jako Dana být nechci."

O častém vypadávaní vlasů u mužské populace bychom mohli vést sáhodlouhé diskuze a zřejmě bychom stejně k žádnému kloudnému výsledku nedošli. Zaměřme se proto raději na nadcházející turnaje Eagle FC, které by mohly přinést velice poutavé zápasy. Khabib totiž čuch na nové a zajímavé talenty rozhodně má.

 

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články