Lehká váha je teď k smíchu, kritizuje Gaethje dění v divizi po odchodu Khabiba

Lehká váha je teď k smíchu, kritizuje Gaethje dění v divizi po odchodu Khabiba Justin Gaethje si nebere servírky v oktagonu ani mimo něj. | zdroj: Profimedia

Přestože byl posledním, kdo nastoupil proti neporazitelnému Khabibovi, UFC Justina Gaethjeho následně odstavilo na vedlejší kolej. Nyní se konečně vrací do hry, kritikou ale nešetří.

Justin Gaethje je posledním bojovníkem, který měl možnost poměřit síly s fenomenálním Khabibem Nurmagomedovem před tím, než dagestánský šampion ukončil kariéru. V rozhovoru pro ESPN Američan přiznal, že se mu vůbec nelíbilo, jakým směrem se poté lehká váha vydala.

„Byl jsem tehdy naštvaný. Myslel jsem si, že je to nejcennější titul, když byl Khabib ještě ve hře, ale přes noc se stal skoro k smíchu. Když Charles Oliveira a Michael Chandler spolu bojují o to, kdo je nejlepší. Ti dva nejlepší nebyli, to já a Poirier, číslo jedna a číslo dvě, my jsme měli o ten titul bojovat.“

Gaethje přiznává, že kvůli tomu zahořkl a na Chandlera žárlil, že titulovou šanci dostal. Jeho respekt si prý zatím nezískal ani šampion Oliveira. „Podívejte se na zápasy, které vyhrál, aby se na tu sérii dostal. Tony Ferguson je dobrá výhra, Nik Lentz je asi to druhé nejcennější vítězství,“ nabídl svůj pohled Američan. Přestože uznává, že Brazilec bojuje už hodně dlouho, stále prý ještě plně neprokázal své kvality.

„Ještě nebyl otestován těmi nejlepšími. Myslím, že Chandler byl zkouška, ale byl to pro Oliveiru vhodný soupeř, takže uvidíme, jak si poradí s Poirierem. Nemůžu mu teď ještě dát kredit, ale jestli Dustina porazí, tak nebudu mít jinou možnost.“

Jak ale nedávno přiznal na sociálních sítích, jako vítěze tipuje Poiriera, se kterým by poté rád dal odvetu. Jejich první střet v roce 2018 patřil k tomu nejlepšímu, co bylo kdy v oktagonu k vidění, takže se případně rozhodně máme na co těšit. Nejprve ale bude muset Gaethje na začátku listopadu přejít přes Chandlera. Jejich souboj je naplánovaný na UFC 268 ve slavné newyorské Madison Square Garden.

Dobrou zprávou je také to, že Gaethje urovnal své spory s Danou Whitem a prodloužil smlouvu s UFC, takže si jeho zápasy v nejslavnějším oktagonu budeme moci užívat zřejmě o něco déle, než před lety proklamoval.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články