McGregor představil vlastní MMA rukavice, Gaethje se mu vysmál a oheň je na střeše

McGregor představil vlastní MMA rukavice, Gaethje se mu vysmál a oheň je na střeše Conor McGregor a jeho nástup do klece za ohromné podpory fanoušků. | zdroj: Profimedia

Nejznámější bojovník světa by své nové rukavice rád dostal do UFC. To se ale nelíbilo Justinu Gaethjemu, který poukázal na jejich nízkou kvalitu.

Rukavice jsou v UFC předmětem debat již nějakou dobu. Mnozí bojovníci se nechali slyšet, že ty současné nejsou ideální v tom, že jejich prsty na rukou napřimují, a ty pak často nechtěně končí v očích soupeře. Naposledy se vlna kritiky vzedmula poté, co Leon Edwards dvakrát nechtěně šťouchl do oka Belala Muhammada a zápas kvůli tomu skončil bez výsledku.

Eyepoke zdroj: Profimedia

Nyní se s "vlastními" rukavicemi pochlubil Conor McGregor. "Proč UFC nevezme rukavice jako jsou tyto a nedovede je k dokonalosti? Už žádné eyepoky a podobné věci," okomentoval je jeden z fanoušků a irská superhvězda okamžitě zavětřila příležitost. "Pojďme se pobavit UFC, rád s vámi prototyp našich patentovaných rukavic prodiskutuju."

Reakce byly dosti rozporuplné. Někteří poukazovali na to, že rukavice nepřinášejí nic nového a na trhu jsou již teď lepší varianty, např. rukavice, které se kdysi používali v PRIDE. Nedávno se relativně dost mluvilo o tom, že Trevor Wittman, trenér Justina Gaethjeho a Kamaru Usmana, vyvinul vlastní prototyp. Právě na to se zeptal jeden z fanoušků. "Kdo je vyrobil? To jsou ty od Trevora Wittmana?" A další vysvětlil, jak se situace s UFC a rukavicemi obecně má. "UFC chce rukavice samo pro sebe. Spousta dobrých designerů MMA vybavení jako je Trevor W. ale nechce, aby jejich rukavice byly vázány jen na jednu konkrétní organizaci, chtějí je dostupné pro všechny."

"Ale Trevor Wittman nikdy nebojoval v MMA? Chce to chlapy s reálnými zkušenostmi. Nejlépe krále tohohle sportu. A kašlat na ostatní organizace. Já jsem s UFC," reagoval následně sám Conor, což už nedalo Justinu Gaethjemu a ozval se.

"Ty jsi tyhle rukavice nenavrhnul, jen jsi dal své jméno na design někoho jiného. Jsou vyrobeny jak nejlevněji to jen jde z nekvalitní výplně a špatných materiálů. Stojí za nic a ty to víš. Ale vydělají ti."

Na to jak Wittmanovy rukavice vybadají se můžete podívat ve videu níže. Joe Roegan z nich byl nadšený:

I když má Justin s největší pravděpodobností pravdu, McGregorovy rukavice alespoň můžou k celému problému přitáhnout větší pozornost a urychlit tak nevyhnutelnou změnu. 

"V patentovaných McGregor Fast rukavicích bych smahnul tebe i tvého trenéra," uzavřel pak slovní přestřelku Ir. Oba bojovníci z TOP 5 lehké váhy tedy zároveň zadělávají na potenciální souboj, který byl již v minulosti na spadnutí. Gaethje ale nakonec zabojoval proti Khabibovi o titul, na který nedosáhl, a nyní se pro něj nedaří najít soupeře. Dá se však očekávat, že v blízké době se jejich cesty v oktagonu střetnou.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články