Duel McGregor vs. Poirer bude! Dustin i přes obdržené nadávky od Conora ukázal svůj charakter

Duel McGregor vs. Poirer bude! Dustin i přes obdržené nadávky od Conora ukázal svůj charakter zdroj: Profimedia

Dokončení trilogie mezi Dustinem Poirerem a Conorem McGregorem se odehraje na začátku července.

Vypadá to, že vše směřuje k tomu, že se jeden z nejočekávanějších soubojů UFC tohoto roku mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem nakonec uskuteční. Vše potvrdilo vedení organizace, které má naplánovaný tento duel v lehké váze jako hlavní na turnaji UFC 264, jenž by se měl uskutečnit 10. července.

V posledních dnech to přitom tak růžově nevypadalo. Za vše totiž mohla hádka ohledně peněz. Nešlo však o kontrakty, ale o částku 500 000 dolarů, kterou Conor slíbil Dustinovi po jejich posledním zápase poslat na jeho charitu, na které si Poirier velice zakládá. Peníze totiž podle amerického bojovníka na účet dobročinné organizace nedorazily, což Dustin vmetl Conorovi přes Twitter do tváře.

To McGregora rozzuřilo do běla a začal Dustinovi nadávat. Nakonec dokonce napsal, že s Dustinem zápasit nebude, a že si najde jiného soupeře. Nyní to vypadá, že se emoce výrazně uklidnily, což potvrdil Poirier také na svém twitterovém účtu, kam napsal, že se velice těší na 10. července, ale zároveň má připravený jeden vzkaz.

„Jak všichni víte, mám velkou vášeň pro svou charitu,“ napsal Poirier. „Bylo velice ukvapené tahat soukromé záležitosti mezi Conorem a mojí nadací na veřejnost.  Moje chyba, žijeme, učíme se. Mým cílem je šířit pozitivitu a konat dobro.“

„Pracuji opravdu tvrdě na něčem, co dává lidem povzbuzení a důvod k úsměvu a mám pocit, že jsem do toho teď přinesl negativní energii a osobní názory. Budu to brát s rozvahou a teď se budu prát za nadaci Good fight. Nový cíl se blíží a bude velký. Díky všem zúčastněným a všem příznivcům, kteří věří v naší vizi.“

Conor McGregor vs Dustin Poirier Dustin Poirier šokoval většinu fanoušků! | zdroj: Getty Images

Je pravdou, že Poirier svojí nadací, která je určená především pro pomoc sociálně slabším nebo lidem, které poškodily ekologické katastrofy, opravdu žije a dary přijmul už od několik bojovníků. Max HollowayKhabibem Nurmagomedovem například dali po zápase do dražby svoji bojovou výbavu a následný výdělek věnovali právě Dustinovi.

Poirier sice asi opravdu neměl řešit tuto záležitost veřejně, na druhou stranu svoji omluvou a přístupem ke Conorovým urážkám znovu ukázal svůj ryzí charakter. Jisté je to, že jejich třetí duel se rozhodně neponese v tak přátelském duchu, jako tomu bylo minule, a že oběma borcům půjde v zápase o hodně a pro výhru udělají cokoliv.

Zdroje:  Twitter - Dustin Poirier

Nejnovější články