Dustin Poirier si na tréninku zabojoval s 200kilovým nejsilnějším mužem světa

Dustin Poirier si na tréninku zabojoval s 200kilovým nejsilnějším mužem světa zdroj: Getty Images

Podívejte se, jak vypadá grapplingový zápas mezi elitním MMA bojovníkem a nejsilnějším obrem na světě.

Nedávno bylo oficiálně potvrzeno, že Dustin Poirier završí 10. července trilogii zápasů s Conorem McGregorem a „El Diamante“ už pomalu začal na tento zápas trénovat. Jako „sparring partnera“ si vzal netradičního pomocníka v podobě nejsilnějšího muže na světě, Briana Shawa.

S tím si dal Poirier grapplingový trénink a bylo tak možné pozorovat, jestli má navrch skvělá technika v podání černého pásu v BJJ Poiriera, nebo pořádná síla obra Shawa.

V prvním části videa sice Dustin dokázal vlézt Shawovi na záda a škrcením jej donutit odplácat, ale nevypadalo to, že by se smějící se Shaw nějak zvlášť bránil.

Ve druhé části už se karty obrátily a Poirier se ocitl pod drtivou vahou amerického siláka. Shaw měl sice minimální grapplingové zkušenosti, ale svoji silou a váhou dokázal Dustina naprosto kontrolovat a vypadalo to, jako by dospělý člověk zápasil s dítětem. Dustin to v návaznosti na své předchozí škrcení popsal tak, že „Kdo s čím zachází, tím také schází“.

Na Dustinovu obranu je ale nutné říct, že váhový a silový rozdíl byl v tomto sparringovém zápase obrovský. Zatímco Dustin bojuje v lehké váze, tedy do 70 kg a normálně se může pohybovat okolo 80 kg, Brian Shaw je téměř 3x tak těžký. Tento obr, který váží 210 kg a měří 203 cm, sice není bojovník, ale má navíc obrovskou sílu a jeho výkony ve světě strongmenů jsou velice působivé. Čtyřikrát se stal vítězem soutěže o nejsilnějšího muže na světě a jeho rekordy jsou ohromující. Na deadlift dokázal vytáhnout neskutečných 495 kg a třeba na bench press zvednul 238 kg.

Poirier dal přednost dalšímu zápasu s McGregorem před soubojem o titul, o který se tak utkají Charles Oliveira a Michael Chandler. Pro Dustina a Conora tak půjde už o třetí vzájemný zápas, který bude rozhodující, protože z předchozích dvou duelů si každý odnesl jedno vítězství. V jejich zatím posledním střetnutí vyhrál Dustin, který skvělou taktikou a calfkicky vyřadil Conorovu pravou nohu z provozu a údery si vynutil ukončení na TKO. Jak bude probíhat jejich třetí zápas, se dozvíme 10. července.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články