Závěrečná část trilogie mezi Poirierem a McGregorem by se mohla uskutečnit na začátku léta

Závěrečná část trilogie mezi Poirierem a McGregorem by se mohla uskutečnit na začátku léta zdroj: Profimedia

Dustin Poirier si jde pro další zápas s Conorem McGregorem a dostal požehnání od šéfa UFC Dany Whitea.

Měl šanci bojovat o titul, ale místo toho si vybral dokončení trilogie s Conorem McGregorem. Řeč je samozřejmě o Dustinu Poireirovi, který sice drží první příčku v lehké váze, ale na nabídku titulového zápasu o uvolněný šampionský pás po Khabibu Nurmagomedovovi nekývl. I proto se proti sobě 15. května na turnaji UFC 262 postaví nakonec Michael ChandlerCharlesem Oliveirou.

Poirer dostal od organizace volnou ruku a podle zákulisních informací pro něj neexistuje jiná varianta než další konfrontace s McGregorem. Pro plno fanoušků a některé experty je tato volba nepochopitelná, ale americký bojovník dostal zastání od samotného šéfa UFC Dany Whitea. Podle toho je totiž Dustinovo rozhodnutí to nejlepší, jaké mohl udělat.

„Dustin prostě chce odvetu s Conorem McGregorem,“ řekl White na čtvrteční tiskové konferenci. „Za mě je to chytré a je to věc, kterou by měl udělat. Měl by vzít odvetu. Je to pro něj velký zápas. Ten kluk celý život tvrdě pracoval, aby byl v takovéto pozici. Někteří byli v podobné pozici a takovýto fight nevzali, což byla jejich největší chyba v životě.“

Je celkem logické, že White tento duel kvituje, protože především z finančního hlediska je to nejlepší varianta i pro UFC. To už začalo dokonce plánovat, kdy by se souboj mezi Poirierem a McGregorem měl uskutečnit. Vzhledem k tomu, že květen zabírá titulový zápas vychází pro organizaci jako nejlepší měsíc červen nebo červenec.

White byl také několikrát dotazován na bývalého vyzyvatele Justina Gaethjeho, který momentálně v lehké váze trochu stagnuje. Od říjnového souboje s Nurmagomedovem totiž neměl jediný zápas a momentálně je situace taková, že si ani nikoho nedomlouvá, protože úplně neví, s kým by měl bojovat. Podle Whitea by mohl nastoupit proti vítězi trilogie.

„Justin do toho všeho velmi dobře zapadá. Až se ten zápas uskuteční, tak bude velice pravděpodobně další na řadě. Myslím tím, že teď záleží na tom, jak to dopadne mezi Dustinem a Conorem. Víte, jak to je. Vše ovlivňují faktory jako kolik vítěz utržil škod nebo jaké řeší osobní problémy. Ale Justin Gaethje nemůže být v lepší pozici.“

Vypadá to tedy, že vedení UFC začalo po Khabibově odchodu zamotanou situaci v lehké divizi rozmotávat a vše začíná být poměrně přesně nalajnované. Všichni zúčastnění ale budou mít největší klid až ve chvíli, kdy organizace duel mezi Poirerem a McGregorem oznámí oficiálně.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články