Nate Diaz by rád poměřil síly s Poirierem, má to však zřejmě háček

Nate Diaz by rád poměřil síly s Poirierem, má to však zřejmě háček Památný okamžik, kdy Nate Diaz překvapil všechny krom sebe | zdroj: Profimedia

Poirier a Diaz by spolu rádi bojovali, problémem je ale zřejmě váhová divize, ve které by se utkali. Natovi se totiž zřejmě nechce hubnout.

Kontroverzní Nate Diaz není v poslední letech příliš aktivním zápasníkem a během posledních pěti let zvládl pouhé čtyři profesionální zápasy. Přesto stále patří mezi největší hvězdy světového MMA. Vítěz páté série reality show The Ultimate Fighter, skvělý boxer a nositel černého pásu v brazilském jiu-jitsu stále přitahuje pozornost fanoušků po celém světě. Prezident UFC Dana White několikrát avizoval, že Diaze letos v oktagonu určitě uvidíme a nabízí se celá plejáda skvělých protivníků ve welterové i lehké váze. Naposledy jej vyzval Dustin Poirier a jeho výkon proti McGregorovi zřejmě na Nathana udělal dojem, protože výzvu okamžitě přijal. Není však ještě vůbec jisté, zda zápas nakonec skutečně dopadne.

Mladší z bratrů Diazů je rváčem od svých mladých let. Z pouličního bitkaře se stal jeden z nejpopulárnějších bojovníků v dějinách MMA. Diazův rekord 20 - 12 sice na člověka neudělá velký dojem, ale nutno podotknout, že Nate zápasí s těmi nejlepšími od počátku své kariéry. Porazil Donalda Cerroneho, utáhl Jima Millera, naprosto přejel Michaela Johnsona a v největším zápase své kariéry donutil s minimální přípravou odklepat i Conora McGregora. Tímto vítězstvím se zařadil mezi největší sportovní hvězdy UFC a získal uznání, po kterém vždy toužil.   

V odvetě s Conorem sice prohrál na body, ale fanoušci očekávali, že zůstane aktivní a zaútočí na nejvyšší příčky lehké či welterové divize. Nestalo se. Diaz ale s návratem otálel a nakonec nezápasil bezmála tři roky. Vrátil se až v roce 2019, kdy naprosto dominantním výkonem přejel Anthony Pettise a usadil se na sedmé příčce žebříčku welterové váhy. V pozápasovém rozhovoru pochválil Jorge Masvidala, vyzval ho k zápasu a v podstatě vymyslel souboj o titul “BMF” – titul o největšího grázla MMA.  

Dana White následně vyslyšel přání fanoušků a duel Masvidal vs. Diaz rozzářil Madison Square Garden. Masvidal v utkání naprosto dominoval, Diaze natrefoval desítkami tvrdých úderů a nakonec mu způsobil zranění obočí, kvůli kterému rozhodčí utkání ukončil. Myslíte, že Nate uznal porážku? Ani nápad. Stále se považuje za největšího grázla MMA a otírá se o téměř všechny zápasníky napříč UFC.

Příběh s Conorem McGregorem dobře znají snad všichni fanoušci. Menší konflikt ale měl také s Khabibem, jemuž kdysi vlepil pohlavek a nazval ho de*kou. Názory si vyměňuje i s Khamzaten Chimaevem či Justinem Gaethjem. Poslední jmenovaný se zápasu s Diazem rozhodně nebojí a v žertu dokonce prohlásil, že ho zabalí a vykouří jako jointa. Narážel tím na Diazův velmi pozitivní vztah k marihuaně.

Přestože Nate většinu kariéry bojoval v lehké váze, nyní již zřejmě nechce trápit své tělo drastickým shazováním a pravděpodobně definitivně zakotví ve welterové divizi. "Voják armády Nicka Diaze ve 170 librách (-77 kg). Pojď si pro něco reálnýho!" twítoval Nate svou opravdu originální angličtinou a zřejmě jím mířil na Dustina Poiriera.

Diaz měl již v minulosti souboj s Poirierem domluvený. Poirier se však zranil a do utkání nemohl nastoupit. Nate si to vyložil po svém a prohlásil se za vítěze. Nyní se zdá, že bychom se atraktivního duelu přeci jen mohli dočkat. Poirier totiž na tiskové konferenci po vítězství nad McGregorem zmínil, že by s Diazem rád vyřídil účty. V nedávném interview pak potvrdil, že o zápas s ním má pořád velký zájem, i když aktuálně nedává moc smysl. 

"Má tento zápas smysl z hlediska pořadí v lehké váze?? Nemá. Má tento zápas smysl, když klepu na dveře titulovému zápasu? Nemá. Ale je to atraktivní a zajímavý duel a o tom bojování je."

V zákulisí možná již probíhají jednání o případném souboji, pokud ano, tak se ale možná zarazila na váhové kategorii, ve které by se odehrál. Diaz na twitter sdílel video, kterým kdysi Poirier reagoval na zprávu, že byl Diaz pozitivně testován na doping (Pozn. později se ukázalo, že to bylo vinou kontaminovaných suplementů). Nate příspěvek okomentoval slovy, která by se dala přeložit jako: "To jsou ale bojovná slova. Tak kašli na váhovku."

Ať si Diaz vybere jakéhokoliv soupeře, půjde pravděpodobně o jednu z nejsledovanějších událostí letošního roku. Nate je velký tahák, vždy zaujme fanoušky po celém světě a prodá statisíce pay-per-view. Dustin Poirier má teď ale na výběr z ještě více zajímavých možností. Ve vzduchu visí souboj o uvolněný titul, McGregor by s ním rád odvetu a pak je tu také zmiňovaný souboj s Natem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články